Hirdetés
Archivum

Megvan az amerikaiak bõ kerete az U19-es VB-re:

:

Hirdetés

2019. július 20. és 28. között kerül megrendezésre Thaiföld fõvárosában, Bangkokban a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokság. A magyar válogatottnak is szurkolhatunk a korosztályos seregszemlén. Szerdán este csoportriválisunk, az Egyesült Államok kihirdette bõ keretét.

Fotó: USA Basketball

Fotó: USA Basketball

A tengerentúli gyakorlatnak megfelelõen az USA Basketball két összetartást rendez a Világbajnokság elõtt. Elõször május 16. és 19. között találkozik a bõ keret. Erre az alkalomra 30 játékost hívtak meg. A bõ névsorban nincsen meglepetés a korábbi évek korosztályos válogatott FIBA tornáinak tükrében.

Bekerült az USA válogatottjának bõ keretébe a tavalyi U18-as Amerikai-bajnokság MVP-je Rhyne Howard, akinek a vezetésével a papírformának megfelelõen veretlenül nyerték a kontinenstornát. Tavaly az U17-es Világbajnokságon az elõdöntõben mérkõzött válogatottunk az Egyesült Államok nemzeti csapatával. Az ott látott együttesbõl kilenc játékos (Boston, Jones. Belibi, Brink, Bueckers, Cooke, Osborne, Taylor, Van Lith) is helyet kapott a csapatban.

A rövid májusi összetartás után immár a 12 fõs utazó keret július-5õl folytatja a felkészülést a Világbajnokságra. Mint ismert a 2019-es U19-es Világbajnokságra egy nagyon nehéz alapcsoport jött össze, ahol az USA és hazánk csapata mellett Dél-Korea és Ausztrália szerepel egy négyesben.

Az amerikai válogatott bõ kerete: Shakira Austin, Francesca Belibi, Aijha Blackwell, Aliyah Boston, Cameron Brink, Jenna Brown, Paige Bueckers, Chrislyn Carr, Caitlin Clark, Nia Clouden, Zia Cooke, Elissa Cunane, Maori Davenport, Aquira DeCosta, Elizabeth Dixon, Queen Egbo, Shalylee Gonzales, Aubrey Griffin, Naz Hillmon-Baker, Rhyne Howard, Ashley Joens, Haley Jones, Diamond Miller, Jordan Nixon, Charisma Osborne, Abby Prohaska, Taylor Robertson, Nalyssa Smith,Celeste Taylor, Hailey Van Lith.

Hirdetés