Hirdetés
Archivum

Megvan az ausztrál bõ keret a nyári edzõtáborukra:

:

Hirdetés

Az áprilisi összetartás után Ausztrália július végén az Egyesült Államokban, Phoenix-ben folytatja a felkészülését az Ázsia-bajnokságra és az Olimpiai selejtezõkre.

Fotó: Basketball Australia

Fotó: Basketball Australia

Áprilisban Gold Coast adott otthont az ausztrál válogatott elsõ hosszabb 2019-es edzõtáborának. Sandy Brondello akkori csapatából 13-an ott lesznek a nyári phoenix-i összetartáson. Két okból találkozik az Egyesült Államokban az ausztrál válogatott. Egyrészt Sandy Brondello szövetségi kapitány a Phoenix Mercury vezetõedzõje fõállásban, másik oldalról így tudják megszervezni, hogy a bombaerõs WNBA-s különítmény – Liz Cambage, Rebecca Allen, Sami Whitcomb, Alanna Smith – hiánytalanul a szakmai stáb rendelkezésére állhasson.

Ausztráliában a tavalyi Világbajnokság után, ahol ezüstérmet szereztek, elindult egy fiatalítási folyamat. A nyári edzõtáborban a tehetséges korosztályos válogatottjaikból újoncként Darcee Garbin, Zitina Aokuso, Lauren Nicholson, Tahlia Tupaea, Tiana Mangakahia és Alex Wilson is lehetõséget kap. A július 20. és 28. között tartott edzõtábor után legközelebb már az Ázsia-bajnokságra történõ közvetlen felkészüléssel folytatódik a munka. Az 2019-es ázsiai kontinenstornát szeptember 22. és 29. között rendezik.

Az ausztrál válogatott kerete:

Hirdetés