Hirdetés
Archivum

Megvan az ausztrál keret az U19-es Világbajnokságra:

:

Hirdetés

Éppen hétfõn számolhattunk be arról, hogy az U19-es Világbajnokságon csoportriválisunk Ausztrália válogatottja a hétvégén összetartáson vett részt. A szakmai stábjuk az akkor szerzett tapasztalatokat felhasználva megnevezte 12 fõs utazó keretét.

Fotó: Basketball Australia

Fotó: Basketball Australia

Ahogy azt a hétfõi összeállításban is kiemeltük, számunkra sem ismeretlen az ausztrálok ezen versenyzõ generációja. Tavaly az U17-es Világbajnokságon Völgyi Péter együttese Ausztráliával vívott bronzmeccset. Az akkor 57-51-es gyõzelmet arató gárdában szereplõ 12 játékosból heten kaptak behívót a hétvégi összetartásra és mindannyian tagjai az utazó keretnek. Õk Shyla Heal, Isabel Palmer, Lily Scanlon, Agnes Emma-Nnopu, Gemma Potter, Ashlee Hannan, Alexandra Fowler és Isobel Anstey.

A névsorukat nézve ki kell még emelni Miela Goodchild nevét. Az elsõ évét teljesítette a Duke Egyetemén az Egyesült Államokban és impozáns 10.9 pont, 1.7 gólpassz és 1 szerzett labda lett az átlaga a 178 cm magas védõnek. Elõtte komoly karrier állhat. Az ausztrál keretbõl öten már a helyi profi ligában a WNBL-ben is szereztek tapasztalatot. A hétvégi összetartás után kisebb pihenõt kap a csapatuk és már a közvetlen VB-felkészüléssel folytatják a munkát. Ennek keretében egy 10 napos európai túrán is részt vesznek.

A 12 fõs ausztrál keret:

Hirdetés