Hirdetés
Archivum

Megvan az elsõ Európában fellépõ WNBA csapat ellenfele:

:

Hirdetés

A héten hivatalosan is eldõlt, hogy a WNBA elsõ európai kirándulásán az Atlanta Dream együttesével Nagy-Britannia válogatottja mérkõzik meg.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, május 29-én sporttörténelmi pillanatra kerül sor, miután Manchesterben ekkor rendezik az elsõ európai WNBA mérkõzést. Az már korábban eldõlt, hogy a 2010-es szezonban nagydöntõs Atlanta Dream jön át az öreg kontinensre egy találkozóra, de az ellenfél kiléte eddig ismeretlen volt. A héten azonban hivatalossá vált, hogy Nagy-Britannia válogatottjára vár a nemes feladat, hogy összemérje erejét az Angel McCoughtry, Iziane Castro Marques, Sancho Lyttle trió nevével fémjelzett alakulattal.

Nagy-Britannia nemzeti csapata egyre komolyabb játékrõt képvisel. Tavaly a szigetországi nõi kosárlabdázás történetének legnagyobb sikerét érték el, mikor Szlovákiát megelõzve a EB-selejtezõk során kvalifikálták magukat a lengyelországi nõi kosárlabda Európa Bajnokságra.

A brit válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy a FIBA a múlt hétvégi ülésén rábólintott a gárda részvételére az Olimpia kosárlabda tornáján. Bár rendezõként alanyi jogon indulhattak volna az olimpián a britek, mivel azonban az angol, a walesi és a skót szakszövetségek önálló csapataiból csak 2006-ban állt össze a brit kosárlabda válogatott, a FIBA garanciát várt az érintettektõl, hogy az ötkarikás játékok után is Nagy-Britanniaként vesznek részt a világversenyeken.

Hirdetés