Hirdetés
USA

Megvan az első koronavírusos eset az Európából hazatérő WNBA játékosok között:

:

Hirdetés

A Los Angeles Sparks közleményben jelentette be, hogy játékosai közül Sydney Wiese tesztje pozitív lett az új koronavírusra.

Sydney Wiese tünetei enyhék és phoenix-i otthonában lábadozik, ahol hatósági karanténban van. A Los Angeles Sparks tájékoztatója hangsúlyozza, hogy a játékosukkal napi kapcsolatban állnak. A hangulata megfelelő és ezúton is mindenkit arra biztatnak, tartsa be a társadalmi távolságtartásra vonatozó előírásokat.

Spanyolországban a Cadi La Seu játékosa volt Sydney Wiese. A Twitteren némileg bírálta a tengerentúli hatóságokat. Március közepén történt hazatérését követően önkéntes karanténba vonult és mikor az első jelek mutatkoztak nála a betegségre, jelentkezett tesztre. Ezt azonban korábban kétszer is megtagadták tőle arra hivatkozva, hogy nem mutat elég tünetet. Eközben a játékos saját elmondása szerint többször hangsúlyozta, hogy kellene tesztelni, mivel a járvány által erősen sújtott régióból érkezett.

Hivatalosan Sydney Wiese az első olyan WNBA játékos, aki Európában légióskodott és fertőzöttként regisztráltak a hatóságok.

Fotó: Los Angeles Sparks

Hirdetés