Hirdetés
Archivum

Megvan az elsõ szegedi siker:

:

Hirdetés

Minden bizonnyal továbbjutást ért a Szeged szerdai sikere a belga Waver ellen. Bencze Tamás együttese összeszedett, jó játékkal végig uralta a találkozót a rajtnál beragadó ellenfél ellen. A Szeged egy negyed után 21-6-ra vezetett, a lefújás pillanatában pedig 76-61 állt az eredményjelzõn.

Két veresége ellenére is úgy léphetett pályára a Szeged a Waver ellen, hogy egy nagyarányú gyõzelemmel reális továbbjutási esélyei lennének. A Tisza-partiak ennek megfelelõen kezdtek és 6 perc alatt 13 – 4-re léptek el ellenfelüktõl. A belga szakmai stábnak így gyorsan az idõkérés eszközéhez kellett nyúlnia, de ez nem sokat segített csapatukon. A végül 23 pontig jutó Rasheed és Lengyel vezetésével az elsõ szakasz végén 21-6 állt az eredményjelzõn.

A mérkõzés összképéhez hozzátartozik, hogy a belga küldöttség egy része csak csütörtök reggel érkezett meg Szegedre, így érthetõ volt a vendégek tompasága.
 

A második szakaszban állandósult a 10 pont feletti különbség. A kicsit keményítõ belgák egyszer-egyszer közelebb férkõztek ugyan, de Bencze Tamás jó ütemû idõkéréssel rendezte csapatát. A szegediek ezúttal azt is elbírták, hogy Némethre különösen ügyeltek a waveriek, ugyanis a csapatból többen is felnõttek a nemzetközi porondhoz ezen az estén. A szünetre 37 – 21-es állás mellett vonultak a csapatok.

A harmadik negyedre sem tudott megújulni a Waver, így a hazaiak egyre tovább növelték elõnyüket. Egy ponton már 20 pontos differenciát jegyezhettünk fel és a negyedik etap is 53-34-rõl indult. Ebben a játékrészben már csak arra kellett törekednie a Szegednek, hogy õrizze jelentõs elõnyét. Látva az ellenfél formáját ez még az idõközben térdsérülést szenvedõ Keller nélkül is kötelezõ feladat volt. Bencze Tamás tanítványai pedig hozták is a kötelezõt és ezzel 76-61-es gyõzelmet arattak. A Szeged a csütörtöki sikerével minden bizonnyal kivívta a továbbjutást a csoportjából.

Eredmény


Szeviép-Szeged – Sint-Katelijne-Waver 76–61 (21-6, 16-15, 16-13, 23-27)

Hirdetés