Hirdetés
Európa

Megtörtént az első visszalépés az olasz élvonaltól a gazdasági válság miatt:

:

Hirdetés

Elkerülhetetlen a női kosárlabdában is, hogy azok a sportvállalkozások, melyek támogatói bázisa jellemzően a turizmusra épít, nehezebb helyzetbe kerülnek. Az olasz élvonalból a Palermo minap jelentette be, hogy nem tudják folytatni profi szinten a munkát és a harmadik vonalba lépnek vissza.

A Palermo főtámogatója és egyben névadója a “Sicily By Car” autókölcsönző volt.

Egy nagyon őszinte levélben támogatónk arról téjékoztatott, hogy a karaténhelyzet drámai visszaesést okozott a gazdaságban, különösen azon a területelen, mely a turizmussal és a személyszállítással van összefüggésben, így nem tudja megújítani szerződésünket.

– olvashatóak Adolfo Allegra elnök szavai a klub hivatalos közleményében. A nagy csapás a szicíliai gárda számára az is, hogy az elnökük saját vállakozásánál, mely a klubnak a másik stabil lábát adta, szintén 40 főt kellett elbocsájtani és nem tudnak áldozni a profi sportra.

A Palermo nem nevez sem az élvonalba (A1), sem a másodosztályba (A2), hanem a Serie B küzdelmeiben folytatják. Minden játékosuk és az élvonalbeli csapat szakmai stábja is szabadon igazolhatóvá vált. A csapat éppen a 2018/2019-es évad végén harcolta ki a feljutást és a csonka szezonban újoncként jó úton haladtak a bennmaradás felé. A tabella 10. helyén álltak 7 győzelemmel és 12 vereséggel.

Közel 30 év után tudtuk visszahelyezni Palermót az élvonalbeli női kosárlabda térképére és a leállásig egy csodálatos szezonunk volt. Most ennek vége. A Verga Basket a Serie B-ben folytatja, de ugyanazzal a hittel és alázattal, ahogy 44 éve elkezdte a klub a munkát. Ebben a koronavírus sem állíthat meg minket.

– zárul Adolfo Allegra elnök levele.

A képen a palermói csapat december elején a Battipaglia felett aratott győzelem alkalmával:

Fotó: Facebook.com/sicilybycarpalermobasket

Hirdetés