Hirdetés
Archivum

Megvan az Európa-bajnoki címvédõ francia 3×3-as válogatott bõ kerete:

:

Hirdetés

A Francia Kosárlabda Szövetség hivatalos felületein bemutatták az Európa-bajnoki címvédõ 3×3-as felnõtt válogatottjuk bõ keretét.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A francia válogatott szakmai stábja 11 fõs bõ keretet hirdetett a 2019-es nyárra. Ebben a névsorban természetesen helyet kapott a tavalyi bukaresti kontinenstornán aranyérmet szerzõ gárda mind a négy tagja, tehát Ana Maria Filip, Jenny Fouasseau, Mamignan Toure és Marie-Eve Paget.

A csapatuk május 22. és 25. között tartja az elsõ edzõtáborát. Ezt követõen június 5-én találkoznak, ami már a közvetlen felkészülés kezdete lesz az amszterdami Világbajnokságra. A felkészülési idõszakban Voiron-ban várhatóan a mieinkkel is megmérkõznek egy tornán.

A nyári menetrendet nézve a franciák három nagy eseményre készülnek. Ott lesznek az amszterdami Világbajnokságon, az Európa-Játékokon Minszkben és címvédésre készülnek a debreceni Európa-bajnokságon.

A francia válogatott bõ kerete: Alice Nayo, Ana Maria Filip, Assitan Kone, Caroline Heriaud, Clarince Djaldi Tabdi, Jenny Fouasseau, Jodie Cornelie-Sigmundova, Mamignan Toure, Marie Mane, Marie Mbuyamba-Tshimanga és Marie-Eve Paget.

Hirdetés