Hirdetés
Archivum

Megvan az összes Divízió I-es Konferencia bajnoka:

:

Hirdetés

Vasárnap este lezárultak az NCAA Divízió I-es nõi kosárlabda bajnokságában a Konferencia-küzdelmek. Hét bajnokot avattak.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Az Atlantic Sun Konferenciában az FGCU szerezte meg a trófeát a Liberty University 72-49-es legyõzésével. A FGCU klasszisa Keri Jewett-Giles lett az MVP, aki 21 ponttal a legeredményesebbnek bizonyult a döntõben. A Big South Konferencia a Radford sikerét hozta. 1996 után ért fel ismét a csúcsra a Radford, mely a fináléban a második negyedtõl végig vezetve 57-45-re múlta felül a Campbell-t. Az MVP címet Lydia Rivers (14 pont, 14 pont) kapta meg.

Az Ivy League bajnoka a Princeton lett. Extra negyedik negyeddel, a 25 pontos Bella Alarie remek teljesítményével 65-54-re verték a Penn State alakulatét és ezzel védték meg címüket. A Missouri State nyerte a Missouri Valley Konferenciát. A Drake alakulatát gyõzték le a fináléban 94-79-re a késõbb MVP-nek megválasztott Alexa Willard vezetésével.

A Northeast Konferenciában a döntõben a Robert Morris 65-54 arányban bizonyult jobbnak a Saint Francis-nél. Itt az MVP-nek Nneka Ezeigbo-t választották. A Patriot League a Bucknell gyõzelmét hozta, akik a fináléban 65-54-re gyõzték le a Bucknell-t. A 23 pontos Kaitlyn Slagus extra teljesítményét hozta ez az összecsapás. Slagus-t MVP címmel is díjazták késõbb.

A Southland Konferencia bajnoka az Abilene Christian lett. A játéknap legszorosabb fináléjában 69-68 arányban bizonyultak jobbnak a Texas A&M-Corpus Christi-nél. A félidei 24 pontos elõnyüket adták le, de végül behúzták a gyõzelmet. Az utolsó percben a döntõ büntetõket a késõbbi MVP Breanna Wright értékesítette.

Hirdetés