Hirdetés
Archivum

Megvannak a debreceni 3×3-as U18-as Európa-bajnokság csoportjai:

:

Hirdetés

A FIBA a bukaresti felnõtt 3×3-as Európa-bajnokság után közzétette a debreceni 3×3-as U18-as Európa-bajnokság csoportjainak beosztását is. Megismétlõdik a tavalyi Eb-döntõ párosítása a csoportkörben.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A felnõttekhez hasonlóan a 3×3-as U18-as Európa-bajnokság lebonyolítása sem változott a korábbi évekhez képest. A 12 résztvevõt négy háromcsapatos csoportba osztották, melyekbõl az elsõ kettõ jut a negyeddöntõbe. Onnantól keresztbe játszanak az állva maradt együttesek a trófeáért. A csoportok beosztása idén is a Világranglistán elfoglalt pozíció alapján készült.

A címvédõ magyar válogatott a D-csoportba került, ahol Oroszország és Litvánia lesznek a riválisok. Ez azt jelenti, hogy az oroszok elleni meccsünkön megismétlõdik a tavalyi Eb-döntõ párosítása. Mint ismeretes, egy évvel ezelõtt a debreceni fináléban 12-9-re legyõztük az oroszokat és ezzel elhódította a kontinensbajnoki címet válogatottunk.

A válogatott szövetségi kapitányával, Földi Attilával a szolnoki Eb-selejtezõ elõtt beszélgettünk. A magyar csapat március óta öt rövidebb etappal és a szolnoki tornával készült a debreceni erõpróbára. A tavalyi aranyérmes együttesbõl a tervek szerint Tóth Orsolya és Révész Boróka is visszatér az augusztus 31. és szeptember 2. között megrendezésre kerülõ korosztályos kontinenstornán.

A csoportok beosztása
A-csoport: Ukrajna, Olaszország, Spanyolország
B-csoport: Hollandia, Csehország, Belgium
C-csoport: Franciaország, Lettország, Izrael
D-csoport: Magyarország, Oroszország, Litvánia

Hirdetés