Hirdetés
Archivum

Megvannak az Euroliga F4 és az EK-döntõ meccsidõpontjai:

:

Hirdetés

A FIBA és a résztvevõ csapatok megállapodtak a jekatyerinburgi Euroliga Final Four, illetve Európa Kupa döntõk pontos mérkõzésidõpontjairól.

Kezdjük az Euroligával, ahol a Final Four-t április 14. és 16. között rendezik Jekatyerinburgban. Ahogy az orosz sztárcsapat korábbi rendezéseinél megtapasztalhattuk, a nagy idõeltolódás miatt az elõdöntõk helyi idõ szerint késõn este lesznek.

Az elsõ elõdöntõt, melyen a Fenerbahce és a Jekatyerinburg csap össze, 19 órakor, míg a másodikat, ahol a Dinamo Kurszk és az USK Praha találkozik, 21 óra 30 perckor kezdik. Erre azért volt szükség, hogy közép-európai idõ szerint is nézhetõ idõben legyenek a találkozók. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 16 órakor és 18 óra 30 perckor kezdõdnek a mi idõzónánkban a meccsek.

A vasárnapi helyosztók helyi idõ szerint 16 óra 30 perctõl és 19 órától lesznek. Magyar idõ szerint így a bronzmeccset 13 óra 30 perctõl, míg a finálét 16 órától rendezik.

A FIBA és a házigazda jekatyerinburgi klub tájékoztatása szerint telt házra számítanak az Euroliga Final Four-on. Ezt azzal is igyekeznek elõsegíteni, hogy még orosz viszonyok között is olcsónak számító 300 és 500 rubeles, azaz 1500 és 2500 forintos áron kínálják a napi belépõket.

Az Európa Kupa döntõjét két török csapat a Yakin Dogu Universitesi és a Bellona AGÜ vívja. A kuparendszerû finálé elsõ meccsét április 5-én, magyar idõ szerint 18 órától rendezik Kayseri városában. A visszavágóra április 12-én kerül sor 18 óra 30 perctõl Isztambulban a YDÜ otthonául szolgáló arénában.

Hirdetés