Hirdetés
Archivum

Megvannak az Euroliga sorsolás kalapjai, nem indul a CB Conquero, nem lesz selejtezõ:

:

Hirdetés

A FIBA pénteken este bemutatta az Euroliga sorsolás kalapjait és ezzel együtt bejelentette, hogy nem vesz részt a sorozat következõ szezonjában a spanyol kupagyõztes CB Conquero gárdája.

Ami a magyar résztvevõket is érinti, az Euroliga sorsolásának kalapjai: a 16 résztvevõ együttest nyolc darab kétcsapatos kalapba sorolták. A magyar bajnoki címvédõ UNIQA Sopron a 6. kalapba került a francia bajnok Lattes Montpellier mellé. A CMB Cargo UNI Gyõr pedig a 8. kalapból várja a sorsolást a Hatay mellõl.

Mi is hírt adtunk arról, hogy még a héten is folytattak tárgyalásokat a CB Conquero vezetõi olyan támogatókkal, akik finanszírozták volna az Euroliga szereplést. Úgy tûnik, hogy nem jártak sikerrel a hulvea-i klubnál. Ez a helyzet három csapatot hozott igazán kedvezõ helyzetbe. Nem kell selejtezõt játszania és automatikusan fõtáblás az Euroligában a CCC Polkowice.

Mivel nem lesz Euroliga selejtezõ, az Európa Kupa nyugati konferenciájába sem fog érkezni onnan csapat. Ez azt jelenti, hogy nyugaton két selejtezõs gárda automatikusan helyet kapott az Európa Kupa fõtábláján. A két legmagasabban rangsorolt együttes, a svéd Udominate Basket és az Umana Reyer Venezia kapta meg a lehetõséget.


A kalapok

1. kalap: UMMC Jekatyerinburg (RUS) Fenerbahce (TUR)
2. kalap: ZVVZ USK Praha (CZE) Nagyezsda Orenburg (RUS)
3. kalap: Dinamo Kurszk (RUS) Tango Bourges Basket (FRA)
4. kalap: ESBVA-LM (FRA) Wisla Can-Pack (POL)
5. kalap: Famila Schio (ITA) CB Avenida (ESP)
6. kalap: Uniqa Sopron (HUN) BLMA (FRA)
7. kalap: Mersin Buyasehir (TUR) CCC Polkowice (POL)
8. kalap: CMB Cargo Uni Gyõr (HUN) Hatay Buyoksehir (TUR)
 

A sorsolásra június 27-én hétfõn kerül sor Münchenben. A sorsolás szabályai nem változtak tavaly óta, egy nemzet csapataiból kettõ csak akkor kerülhet azonos csoportba, ha az a nemzet három csapatot delegál. Amennyiben egy nemzet két együttessel vesz részt az Euroligában, mint például Magyarország, akkor a két csapatnak különbözõ csoportba kell kerülnie.

Hirdetés