Hirdetés
Archivum

Megvannak az Euroliga sorsolás kalapjai:

:

Hirdetés

Július 5-én, csütörtökön rendezik a nõi kosárlabda Euroliga sorsolását Münchenben. A FIBA kiadta a sorsolási kalapokat.

A nõi kosárlabda 2018/2019-es kiírásának csapatlistáját korábban már közöltük. A sorozatba 20 gárda nevezett. A két magyar együttes közül a Sopron Basket a fõtáblán várja a sorsolást, míg az Atomerõmû-TARR KSC Szekszárdnak selejtezõt kell vívnia.

A Sopron Basket az elmúlt három év eredményei alapján a FIBA ranglistáján 128 ponttal áll és a harmadik kalapból várhatja a sorsolást. Ebbe a kalapba került besorolásra a Bourges Basket csapata is, tehát velük biztosan nem találkozik a magyar bajnok. A nagy múltú francia alakulatot a nemzetközi szövetség csapat-ranglistáján idén megelõzte a Sopron, ami komoly visszajelzése az elmúlt idõszak kiemelkedõ szakmai munkájának. A nemzetek rangsorában pedig a negyedik helyre lépett elõ hazánk.

A selejtezõk kapcsán a kiemelést már pénteken elkészítette a FIBA. Ez alapján a 2-es Konferenciában a szekszárdiak nem kiemeltként a Villeneuve d’Ascq vagy az Umana Reyer Venezia csapatát kaphatják. Azt is tudhatjuk, hogy az oda-visszavágós selejtezõ párharcban Szekszárdon rendezik az elsõ találkozót és a visszavágót idegenben kell majd megvívnia a magyar együttesnek.

Az Euroliga alapszakaszát jövõre is 16 csapattal rendezik, melyeket két nyolcas csoprotba sorsolnak. A sorsolás szabályai a korábbi évekhez képest nem változtak. Egy nemzetbõl csak akkor kerülhet két gárda egy csoportba, ha az adott nemzet három csapattal képviselteti magát. Ez az orosz, francia, török együtteseket érinti. Azon nemzetek képviselõi, akik két csapattal érintettek, nem kerülhetnek azonos nyolcasba.

Az Euroliga sorsolás kalapjai
1. kalap: UMMC Jekatyerinburg, Dinamo Kurszk
2. kalap: Fenerbahce SK, ZVVZ USK Praha
3. kalap: Sopron Basket, Tango Bourges Basket
4. kalap: Famila Basket Schio, CB Avenida
5. kalap: Hatay BB, Mithra Castors Braine
6. kalap: Flammes Carolo Basket, CCC Polkowice
7. kalap: Konferencia 1. Selejtezõ gyõztesei (Nagyezsda Orenburg, TS Wisla Krakow, Olympiacos SFP, Cukurova Basketbol)
8. kalap: Konferencia 2. Selejtezõ gyõztesei (ESBVA-LM, Umana Reyer Venezia, TTT Riga, Atomerõmû-TARR KSC Szekszárd)

Hirdetés