Hirdetés
Archivum

Megvédte bajnoki címét a TF:

:

Hirdetés

Az elsõ félidõben rákényszerítve akaratát kihívójára, a Közgázra a címvédõ TFSE megnyugtató elõnyre tett szert. A záró etapban volt egy fellángolása a Közgáznak, de nem tudta szorossá tenni a meccset, zsinórban negyedszer lett bajnok a TF.

Írta: Botár László

A nagy tétnek megfelelõen görcsösen kezdték a csapatok a döntõvé elõlépõ találkozót, amelyen roppant nehezen több, mint 2 és fél perc elteltével született meg az elsõ kosár: Németh Alma pöckölte a gyûrûbe a lepattanót, majd a címvédõ TF következõ akciójánál újra betalált. Második kosara után megkapta a második hibáját, a Közgáz pedig Lantos Adrienn révén megszerezte elsõ pontjait. Karlócai Julianna révén triplával reagált erre a TF, Szalay Viktória kosarával próbált “ragadni” a címvédõre a trónkövetelõ. Büntetõkkel tartotta szûk elõnyét az agresszív letámadásra váltó TF, Katona Bianka villant a Közgáznál. A negyed Karlócai büntetõivel, s 13-8-as TF vezetéssel ért véget.

Kapornai Dóra befutás utáni ziccerével kezdõdött a második szakasz, ám Miháczi Diána révén egy hármassal és egy távoli duplával felelt a címe megvédéséért küzdõ bajnok. Abaházy Anna illetve Varga Barbara “szólt hozzá” egy-egy szép dupla formájában a fináléhoz, utóbbi találata után idõt kért Németh Kata. Hosszabb “kolletktív” kosárcsend után Doktor Anna “gyötörte be” a labdát a TF gyûrûjébe, rögtön jött a válasz Vargától. A szakasz közepén a hosszabb pihenõrõl visszatérõ Németh büntetõivel 10 pontosra hízott a címvédõ elõnye. A görcsösen játszó Közgáz nem igazán tudott mit kezdeni a TF szervezett védekezésével, támadásban kapkodott a “kihívó. Folyamatosan “nyílt az olló”, Herman Alíz ügyes betörésbõl volt eredményes, a csapatként kosarazó TF 16 ponttal vezetett a többnyire egyénileg erõlködõ Közgáz ellen a félidõben.

“Doktori duplával” indult a második félidõ, majd Kocsis Fanni szerezte meg elsõ pontjait – bõ egy perc elteltéve idõt kért Magyar Bianka a címvédõ szakvezetõje. Németh tolt egyet ügyes centerkosárral a címvédõ szekerén, majd egy támadóhiba formájában megkapta a 3. személyijét. Karlócia hármasa után “nyelte be” a labdát a gyûrû, nem tudott a 10 pontos lélektani határ közelébe kerülni a Közgáz. A szakasz közepén Karlócai is megkapta a 3. személyijét, a túloldalon pedig Doktor. Hosszabb Közgáz-kosárcsendet tört meg Abaházy, Kováts Gabriella szép alapvonali betörés után növelte ismét 15 pontosra a címvédõ elõnyét. A 3. negyed hajrájában Lantos próbálta triplával felrázni a Közgázt, de Szeli Dorina révén erre is volt válasza a bajnoknak.

Ügyesen “bontotta le” ziccerig a Közgáz zónáját a TF, elõbb Németh, majd Karlócai volt eredményes, 20 pontosra nõtt a bajnok elõnye. Szalay Viktória hármasával próbált hosszú hajrát nyitni a Közgáz, amely egy 7-0-t mutatott be a dobásokban pontatlanná váló riválisával szemben. A TF érthetõ idõkérése után Doktor révén tovább faragott hátrányán az elbizonytalanodó bajnok kihívója. Kocsis is betalált, 10-en belülre került a negyed közepén a Közgáz. Herman 1 jó büntetõjével mozdult el a holtpontról 11-0-s Közgáz roham után a TF. A felzárkózásba belefáradt a trónkövetelõ, a hajrában pontatlanok lettek dobásaik. Varga támadó pattanó utáni kosarával, 2 perccel a vége elõtt újra 10 pont fölé nõtt a különbség. A “kegyelemdöfést” bõ 1 perccel a vége elõtt Miháczi triplája adta meg a Közgáznak.

Eredmények

TFSE – Közgáz 53-38 (13-8, 17-6, 11-11-12-13)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Bajnokság, döntõ, nõk, 100 nézõ. V.: Gaál, Major, Oláh.

Pontszerzõk
TF: MIHÁCZI 8/6, Herman 4, KARLÓCAI 12/6, Varga B. 7, NÉMETH A. 18. Cs.: Kováts G. 2, Szeli 2, Agic, Czivinger. Edzõ: Magyar Bianka.
Közgáz: Szalay 5/3, Farkas F., Doktor 8, Shirian, Kocsis F. 4. Cs.: LANTOS 9/3, ABAHÁZY 6, Katona 2, Imre, Kapornai 4. Edzõ: Németh Kata.

Nyilatkozatok
Magyar Bianka: – Eszeméletlenül boldog vagyok, nagyon örülök, hogy zsinórban negyedszer nyertük meg a bajnokságot. A kemény munka erdményeként a döntõben meccsrõl meccsre jobban és jibban játszottunk, büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak az edzõje lehetek, azt gondolom, teljesen megérdemelten nyertünk.
Németh Kata: – Gratulálok a TF-nek az újabb gyõzelméhez. Sajnálom, hogy nem tudtuk azt nyújtani, amire valójában képesek vagyunk, sajnos megijedtek a lányok a lehetõségtõl.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_18

Hirdetés
Hirdetés