Hirdetés
USA

Megvolt a nagy tripla-párharc, összecsapott Sabrina Ionescu és Steph Curry:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

Jelenleg is zajlik Indianapolisban az NBA All-Star hétvégéje, ahol a szombat esti program egyik kiemelt eseménye Sabrina Ionescu és Steph Curry tripladobó párharca volt.

Aki kicsit is szereti a tengerentúli kosárlabdát, azoknak nem kell bemutatni a két főszereplőt.

Sabrina Ionescu a WNBA szintjén tart számtalan rekordot a hárompontos dobások terén. Az egy szezonban értékesített legtöbb tripla is a nevéhez fűződik. Az elmúlt évadban 128 alkalommal volt eredményes távolról. Ráadásul tavaly a WNBA All-Star gáláján is rekordot állított fel, a 40 kísérletéből 37-et értékesített és így nyerte toronymagasan a tripladobó-versenyt.

Steph Curry pedig az NBA-ben döntött meg minden rekordot. Egyetlen játékos sem dobott a pályafutása alatt annyi triplát, mint a Golden State Warriors sztárja. Jelenleg 3642 sikeres hármasnál tart.

Fotó: WNBA

A NBA és a WNBA régi törekvése, hogy a női szakág legjobbjait bevonják az NBA All-Star hétvégéjének programjaiba.

Sabrina Ionescu és Steph Curry párbajában most találtak egy olyan elemet, amit tényleg kiemelt eseménnyé lehetett tenni. Nem véletlenül fogalmazott úgy Sabrina Ionescu is, hogy pontosan tudja mit jelent ez az este a női szakágnak.  “Izgatott vagyok, hogy megváltoztathatom a narratívát, és a valaha volt legnagyobbak mellett tehetem meg.” – mondta a New York Liberty sztárja.

A párharchoz úgy alkották meg a szabályokat, hogy mindenki a saját ligájának megfelelő hárompontos szabályai alapján dobott volna. Tehát Sabrina Ionescu WNBA-s labdával, a WNBA-s tripla távolságából, míg Steph Curry ugyanazt NBA-s módon. Ionescu azonban úgy döntött, hogy marad a WNBA-s labdánál, de NBA-s távolságról kísérletezik.

A párharc során minden értékesített tripla után bizonyos összeget játékon célra írtak jóvá a játékosok által meghatározott alapítványok számára.

A párharcot 29-26-ra Steph Curry nyerte. Az alábbiakban az összecsapás teljes felvétele látható:

Hirdetés