Hirdetés
Magyarország

Megyei rangadón a Győr vendége lesz a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton 17 órától a Sopron Basket az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vendége lesz. Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kérdeztük a megyei rangadóra történő felkészülésről.

Január 8., szombat
17:00 UNI Győr MÉLY-ÚT – Sopron Basket
Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Tőzsér Dénes, Csabai-Kaskötő Brigitta (Bodrogváry Iván)

A Sopron Basket szerdán az ELTE-BEAC Újbuda otthonában 92-64-es sikert aratott. A találkozó előtt lett hivatalos, hogy családi gyász miatt Shey Peddy nem tér vissza, közös megegyezéssel szerződést bontott a klub és az amerikai játékos.

Shey Peddy öt Euroliga és öt bajnoki mérkőzésen segítette a soproniak munkáját a szezon első felében.

“Mondhatom mindenki nevében, hogy egy nagyon pozitív személyiséget ismertünk meg Shey Peddy-ben. Nagyon sajnáljuk, hogy egy ilyen helyzet alakult ki.” – fogalmazott Laczka Miklós. “Ha megnézzük a szezon eddigi alakulását, sérülés is hátráltatta sok ideig, keveset tudtunk úgy készülni, hogy ő is velünk volt, de ezzel együtt tudott nekünk segíteni. Például a Kurszk elleni Euroliga mérkőzés szerintem mindenki számára emlékezetes marad, ahol extrát nyújtott. Ilyen szempontból is sajnálatos, hogy nem lesz itt velünk.”

A Sopron Basket a kisebb téli szünet után 88-55-re múlta felül a TFSE-MTK-t, majd 92-64-re az ELTE-BEAC Újbudát. Tette mindezt úgy, hogy a régóta sérült Czukor Dalma és a távozó Shey Peddy mellett mindkét mérkőzésről hiányzott Aby Gaye. Vasárnap Fegyverneky Zsófia, míg szerdán Briann January nem lépett pályára. Ez pedig azt mutatja, hogy minden nehézség ellenére jól működik a soproni rendszer.

“Igen, ezek most pozitív jelek. Az egyértelműen látszódik ebből, hogy ez nem egy könnyű időszak nekünk. A csapat viszont erős tudott maradni. Amit többször is elmondtam, nem könnyű egy ilyen helyzetben folyamatosan jól teljesíteni, de azon vagyunk, hogy tartsuk ezt a formát. Most egy komoly kihívást hozó mérkőzés előtt is igyekszünk ezt tartani, amennyire tudjuk.” – tette hozzá Laczka Miklós.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Ez a komoly kihívást hozó mérkőzés, melyre a soproniak másodedzője is utalt, az UNI-Győr – MÉLY-ÚT elleni bajnoki rangadó. A két csapat őszi meccsét 67-43-ra nyerték a soproniak, de azóta annyit változtak a keretek, hogy abból az eredményből messzemenő következtetést nem szabad levonni. A győri együttesben éppen szerdán két új igazolás, a WNBA-t kedvelők számára jól ismert Jordin Canada, illetve az orosz center Albina Razheva debütált.

“Egyértelműen átalakulóban van a Győr a két új játékosuk érkezésével. Ez mindig kétélű fegyver, biztos, hogy ad lendületet, de ott van az, hogy még be kell épülniük a csapatba és meg kell tanulni a szisztémát. Ez egy nagyon érdekes dolog a Győr esetében, de mi mindenképpen úgy készülünk, hogy ezek a játékosok pluszt fognak hozzátenni ahhoz, amit a csapatuk eddig képviselt. Egyébként is az a benyomásunk, hogy decemberben a nehezebb időszakból elkezdtek kilábalni. Az új játékosokkal csak még erősebbek.” – mondta Lazcka Miklós, utalva arra, hogy az aktuális rivális a bajnokságban sorozatban hat mérkőzést megnyert és a tabella harmadik helyére lépett előre.

“Nagyon kiegyenlített a bajnokság és azokban a pozíciókban más csapatoknak is voltak váratlan vereségeik, de a győriek tudtak közvetlen riválisok ellen is nyerni. Nem áll rosszul a csapatuk és úgy tűnik, hogy játékban még inkább előrébb léphetnek.”

A mérkőzés külön pikantériája Határ Bernadett és Beatrice Mompremier csatája. Két ilyen domináns center párharcát a magyar bajnokságban ritkán látni.

“Ez abszolút kulcs lehet. Mompremier az idei szezonban is nagyon komoly számokat hoz. Még jobbakat is, mint az előző évben. Igazán domináns játékosról van szó, akinek a kikapcsolása vagy legalábbis a limitálása nagyon fontos feladat lesz. Sok része a győriek játékának arra épül, hogy a festékben mennyire tud dominálni. Az egyértelmű, hogy meg kell próbálnunk ezt a párharcot megnyerni vagy a lehető legjobban kijönni belőle.” – mondta Laczka Miklós.

Az Euroliga küzdelmei jövő héten folytatódnak, de a soproniak másodedzője ezúttal is hangsúlyozta, hogy jelen pillanatban nem szabad ennyire előre tekinteni.

“Most minden erőnkkel erre a hétre koncentrálunk. A következő meccs előtt lesz egy kicsivel több időnk, mivel csütörtökön fogunk játszani, így majdnem egy hét eltelik a két összecsapás között. Most abszolút a Győrön van a fókusz.” – összegzett Laczka Miklós.

Hirdetés