Hirdetés
Magyarország

Megyei rangadón a Győrt fogadja a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Vasárnap 18 órától a Sopron Basket az UNI-Győr – MÉLY-ÚT együttesét fogadja az 5. forduló rangadóján. A találkozó előtt Laczka Miklóst, a Sopron Basket másodedzőjét kérdeztük a gdynia-i sikerről és a Győr elleni találkozóra való felkészülésről.

Október 17., vasárnap 
18:00 Sopron Basket – UNI-Győr – MÉLY-ÚT 
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Földházi Tamás , Tóth Cecília, Minár László (Fekete László)

Az Euroliga 2. fordulójában a Sopron Basket szerdán 86-71-es sikert aratott az Arka Gdynia otthonában.

“Nem is tudnék egy dolgot kiemelni.” – válaszolta arra a kérdésünkre Laczka Miklós, hogy mi volt a szerdai siker kulcsa. “Talán fogalmazhatunk úgy, hogy ezen a meccsen a támadás jobban ment, mint a védekezés. Alapvetően viszont azt érzem a kulcsnak, hogy mindenki, aki pályára lépett, hozzá tudott tenni. Csapatszinten nyújtottunk az egész meccsen – talán az első pár percet leszámítva – egy jó teljesítményt és ezt örömteli volt látni.”

A soproni csapat Gdyniában mezőnyből 58.1%-kal értékesítette lehetőségeit. A 62 kísérletéből 36 sikeres lett és 33-23-ra megnyerte a lepattanócsatát. Mind a hét pályára lépő játékos betalált, a szakmai stáb 21 és 34 perc között osztotta el a perceket. Laczka Miklósnak azt is felvetettük, hogy a Sopron a jelenlegi lehetőségei mellett a számok alapján a maximum közelében járhatott Lengyelországban.

“Lehet, hogy ez így van. Mi szeretnénk azt gondolni, hogy minden felállásból ki tudunk hozni még többet. Örülünk neki, hogy ilyen jól funkcionáltunk. Folyamatosan szem előtt tartjuk, hogy nem maradhatunk elégedettek magunkkal. A következő kihívás alkalmával még többet kell kihozni magunkból.” – tette hozzá a soproniak másodedzője.

A következő kihívás pedig rögtön itt van a Sopron Basket számára, hiszen vasárnap a megyei rangadón az UNI-Győr – MÉLY-ÚT látogat Sopronba. Még Aari McDonald távozásának bejelentése előtt beszélgettünk Laczka Miklóssal.

“Kemény meccsre számítunk. Erős idén is a Győr. Az előző évvel összehasonlítva talán azt lehet mondani, hogy még eggyel jobbak is és egy kicsivel többen vannak létszámban mint, mi. Ezzel együtt hazai pályán szeretnénk megmutatni, hogy továbbra is tudjuk azt a szintet tartani, amit eddig a bajnokságban és az Euroligában mutattunk. Akkor egy jó meccset játszhatunk és nyerni szeretnénk.” – mondta Laczka Miklós, akit arról is kérdeztünk, hogy az eddigi két Euroliga találkozó alapján szükséges-e változtatást eszközölni.

“Változtatásról szerintem nem lehet beszélni. Talán olyan dolgokat mutattak meg az eddigi Euroliga meccsek, hogy nehezebb helyzetben – főleg támadásban – mit tudunk használni akkor, amikor egy kicsit megakad a csapat. A másik, hogy védekezésben ugyanolyan szintet kell hoznunk, mint az euroligás csapatok ellen, mivel a Győr nagyon komoly kvalitást képvisel.”

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A Sopron Basket a szerdai Euroliga találkozót hét játékossal teljesítette, így előtérbe kerül a regeneráció kérdése.

“Igyekszünk, amennyire csak tudunk, foglalkozni ezzel. Próbáljuk beleépíteni a programba a megfelelő regenerációt. Ezen legalább ugyanannyira rajta van a figyelmünk, mint azon, hogy éppen taktikailag hogy fogunk belemenni a következő meccsbe. Igyekszünk úgy alakítani az edzésprogramot, hogy legyen megfelelő idő a regenerációra, ne fogyjunk el. Ezt ugyanakkor megpróbáljuk egyensúlyban tartani azzal, hogy szokásunkhoz híven elég kemény edzéseket csinálunk egy-egy ellenfélre való felkészülés alkalmával.” – mondta Laczka Miklós.

Bár nem voltak kedvezőek az előjelek nyár végén és szeptemberben, de végül az első két idegenbeli Euroliga mérkőzését megnyerte a Sopron Basket. Arra is kitértünk a beszélgetésünk végén, hogy ez mennyiben hozott egyfajta felszabadultságot a csapatnál.

“Nem is feltétlenül felszabadultságnak mondanám. Lehet, hogy az is, de sokkal inkább egy önbizalom jellemzi a csapatot. Egyénenként sok játékosnak önbizalom-növelő volt ez a két meccs és az eddigi bajnokik. Ha az egyéneknek nő az önbizalma, akkor az csapatszinten is azt jelenti, hogy egymásban is jobban bíznak a játékosok. Most talán egy kicsit olyan érzése van mindenkinek, hogy meg tudjuk ezt csinálni így.” – összegzett Laczka Miklós.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés