Hirdetés
Archivum

Melbourne Boomers – Townsville Fire döntõ lesz Ausztráliában:

:

Hirdetés

Január elsõ hetében lezárultak az ausztrál profi liga, a WNBL elõdöntõ párharcai. Eldõlt, hogy nem lesz címvédés. A fináléban a Melbourne Boomers és a Townsville Fire csap össze.

Fotó: wnbl.com.au

Fotó: wnbl.com.au

Hiába az alapszakaszban a Perth Lynx történelmi gyõzelmi sorozata, az elõdöntõ párharcot 2-0-ra elveszítették az alapszakasz negyedik Melbourne Boomers alakulatával szemben. Az elsõ mérkõzésen a Melbourne hazai pályán 92-76-os sikert ünnepelhetett. Az összességében magabiztos gyõzelem alkalmával Liz Cambage mellé Rebecca Cole nõtt fel. A csapatok ezt követõen Perth-be költöztek, ahol a hazaiak nem tudták kivívni a sorsdöntõ harmadik mérkõzés jogát. A Boomers 78-69-es sikerrel jutott a fináléba. Cambage megvillantotta klasszisát, 25 ponttal, 14 lepattanóval vezette gyõzelemre a csapatát.

A Townsville Fire szintén 2-0-ra búcsúztatta a 2017-es bajnok Sydney Uni Flames alakulatát. Az elsõ meccsen 78-49-es gyõzelmet aratott a Townsville Fire, melynek keretében Suzy Batkovic 19 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplát ért el. Az elmúlt szezont Sopronban töltõ Cayla George 14 pontot jegyzett ekkor. A csapatok Sydney-be költöztek a folytatásra. Itt drámai meccsen az utolsó percben fordított a Townsville Fire és a 68-65-ös sikerükkel behúzták a párharcot. Suzy Batkovic 14 ponttal, 10 lepattanóval zárt, míg Cayla George 13 pontot ért el.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó döntõ párharc január 13-án kezdõdik. A pályaelõny a Townsville Fire együttesénél lesz, akik az elsõ és a harmadik találkozót rendezik.

Hirdetés