Hirdetés
USA

Mely csapatok lehetnek a WNBA Draft főszereplői?:

:

Hirdetés

Péntekről szombatra virradóra rendezik a WNBA 2020-as draftját. Nézzük, hogy mely csapatok lehetnek a játékosbörze mozgatórugói.

Az első választás jogával a New York Liberty rendelkezik, akik nagyon jó eséllyel Sabrina Ionescu játékjogára csapnak majd le. A csapatukra külső posztokon komoly átszervezés vár. Tavaly Tanisha Wright és Brittany Boyd itt keveset mutatott, ők adták el a legtöbb labdát a mezőnyben. Nem véletlen, hogy szerződtették a veterán Layshia Clarendon-t, aki irányítóként és Ionescu mentoraként is főszereplő lehet. A másik nagy kérdés, hogy mi lesz Tina Charles sorsa, akinek a távozása egyre valószínűbb a klubtól.

A draft másik meghatározó gárdájának a Dallas Wings ígérkezik, akik nem kevesebb, mint négy első körös joggal bírnak. Egészen pontosan a 2., az 5., a 7. és a 9. választás jogával rendelkeznek. Ilyen opciókkal teljesen újjáépíthetik a csapatukat. Új fejezet kezdődik, nem véletlen, hogy a 2018-as rájátszásba jutott gárdájukból Kayla Thornton és Allisha Gray maradt már csak hírmondónak. Fiatalokkal hosszabbítottak, köztük Megan Gustafsonnal, megszerezték Chicagóból Astou Ndour-t és Katie Lou Samuelson is náluk folytatja. Sok szakíró Satou Sabally-t várja, hogy a második választás jogával élve megszerzik.

A harmadik választás jogával az Indiana Fever rendelkezik, akiket itthon Határ Bernadett, Erica McCall és Candice Dupree miatt nagy figyelem övez.  Két opció állhat előttük az elemzések szerint. Vagy megszerzik a Texas A&M irányítóját Chennedy Carter-t és elcserélik egy, a náluk hiányposztnak számító rutinosabb 3-as vagy 4-es klasszisra. Nagyobb az esélye viszont annak, hogy Lauren Cox-ra (képünkön) csapnak le, aki négyesként Teaira McCowan mellett komoly erőt adna a festékben a csapatuknak.

Fotó: Baylor WBB

A negyedikként választó Atlanta Dream csapatánál is lezárult egy korszak, amikor Angel McCoughtry, Brittney Sykes és Jessica Breland távozott. Érkezett viszont Kalani Brown és legnagyobb fogásként a tavalyi döntős Connecticut Sun egyik korábbi meghatározó egyénisége Courtney Williams. Az esélylatolgatások azt emelik ki, ha a Fever nem csap le rá, akkor a Texas A&M irányítója Chennedy Carter lenne a kiszemeltjük. Renee Montgomery-től tanulva akár már a szezon második felére kezdő irányítóvá léphetne előre.

Hatodikként a Minnesota Lynx választ és tőlük a legtöbben azt várják, hogy Tyasha Harris (South Carolina), az előbb már említett Chennedy Carter vagy a UConn-növendék Crystal Dangerfield triójából az akkor még szabad játékosra pályáznak. Talán a hazai közönségnek is érdekesebb még a Chicago Sky, akiknek pedig egy 8. választásuk van. A szakírókat megosztja, hogy a korábbiaknál nagyobb terveket szövögető és most egészen egyben lévő Sky-nál miként számolnak. Van egy teória, mely szerint Tyasha Harris-t (South Carolina) szemelték ki, hogy Quigley-től és Vandersloot-tól tanulva idővel a helyükre léphessen a külső sorban.

Három csapat nem rendelkezik első körös választás jogával, a Las Vegas Aces, a Los Angeles Sparks és a Connecticut Sun. A FiveThirtyEight elemzése viszont egy érdekes szempontra hívja fel a figyelmet. Bár az első körben nincs választási joga, de több olyan véleményt is hallanak a szakíróik, hogy a Connecticut Sun is mozgolódhat a napokban. Shekinna Stricklen és Courtney Williams távozott ugyan, de DeWanna Bonner és Briann January megszerzése biztosítja a versenyképességet a legjobbakkal. Alyssa Thomas és Jonquel Jones is visszatér, így hármastól ötösig nagyon rendben lesznek. A keretet azonban fel kell tölteni elsősorban külső posztokon.

Hirdetés