Hirdetés
Magyarország

Mérész Beatrix: “Még ennél is több van bennem”:

:

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

Az ELTE-BEAC Újbuda válogatott kosárlabdázója, Mérész Beatrix idén a negyedik évadát kezdte meg a fővárosi együttesnél. A fiatal játékos nagy önbizalommal vágott neki az új szezonnak, és jelenleg több, mint tíz pontot átlagol a felnőtt élvonalban. Annak ellenére hogy azt gondolja, ennél többre is képes lenne a pályán, a 22 éves játékos már a mostani bajnokságban is észre vétette magát kiváló produkciókkal. Míg a csapata jelenleg 3-3-as mérleggel, a tabella hatodik helyén áll, első győzelmükre az ötödik játéknapig kellett várni, amikor bravúros sikert arattak hazai pályán a DVTK ellen.

“Nagyon sajnálom, hogy az első pár mérkőzésen nem tudtunk nyerni. Minden alkalommal három negyedig nagyon jól tartottuk magunkat, de a negyedik negyedre mindig elfogytunk. A DVTK ellen jött el az a pillanat, amikor az egész csapat érezte, hogy mostmár ideje, hogy mi is nyerjünk egy találkozót, és eszerint küzdöttünk és hajtottunk.

A miskolciak ellen elképesztő hangulat volt a csarnokban, olyan szurkolás mellett nem lehetett volna rosszul játszani. A kispad is maximálisan együtt élt a mérkőzés eseményeivel, ami hatalmas lendületet adott a pályán lévőknek. Az áttörés szerintem a negyedik negyedben jött meg, hiszen nem adtuk fel a küzdelmet – nem fogytunk el – hanem továbbra is tartottuk magunkat, ami győzelmet eredményezett. Nagyon boldogok voltunk, hogy ezt sikerült véghezvinni.

A folytatásban a PINKK-el játszottunk, ahol egy kicsit megint csak leült a játékunk, nem olyan intenzitással kezdtünk, mint az előző mérkőzéseken. Ezen szeretnénk javítani, hogy a következő meccseken már agresszívabban tudjunk odaállni.” – fogalmazott Mérész Beatrix, majd folytatta gondolatmenetét kitérve a BEAC következő ellenfelére, a Ludovika-FCSM Csatára is.

“Annak ellenére, hogy a Csata a tegnapi nap folyamán Európa Kupa találkozót tudott nyerni, mi elsősorban saját magunkra szeretnénk koncentrálni. Azokon a hibákon szeretnénk javítani, amik az előző meccseken kijöttek, illetve a védekezésre fektetnénk nagyobb hangsúlyt, hogy az minél jobb legyen. Nagyon kemény ellenfél a Csata, de hazai pályán újra a győzelem a célunk.”

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Az ELTE-BEAC Újbuda fiatal klasszisa az eddigiekben összesen 12,2 dobott pontot, 6.6 lepattanót és 1.4-es gólpasszt átlagolt 28,4 percnyi játékidő alatt. Mindegyik szám némi fejlődést mutat az előző évadhoz képest, a fiatal erőcsatár mégis úgy gondolja, hogy ennél több van benne.

“Volt egy-két hullámzóbb mérkőzésem, amikor nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna. Ennek ellenére minden egyes alkalommal úgy megyek neki a dolgoknak, hogy szeretném magamból kihozni a maximumot, ezért dolgozok nap, mint nap. A nyáron is a fejlődésre fektettem a hangsúlyt, természetesen érzem is magamon, de úgy gondolom, hogy még ennél is több van bennem. Reményeim szerint ez ki fog majd jönni a szezon hátralévő időszakában.”

Az elmúlt napokban Székely Norbert szövetségi kapitány kijelölte az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő női kosárlabda válogatott bő keretét is, melybe Mérész Beatrix is meghívást kapott. Már csak a névsorból is látható, hogy egyértelmű fiatalításon megy át a felnőtt válogatott. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Beatrix-ot, hogy milyen érzéssel tölti el a tudat, hogy a szövetségi kapitány egyre jobban számít rá, milyen mentalitással indul neki ennek a megmérettetésnek, illetve, mik a céljai a felnőtt válogatottban?

“Nagyon örültem a meghívásnak, szeretném megmutatni, hogy mire is vagyok képes, a maximumot akarom kihozni önmagamból. Annak ellenére, hogy még én is fiatalnak számítok, nagyon jól esik az a bizalom, amit a szövetségi kapitánytól, illetve az egész stábtól kapok. Ezzel szeretnék élni, és száz százalékot nyújtani.”

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés