Hirdetés
Magyarország

Mérész Beatrix Olaszországban folytatja pályafutását:

:

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

Mérész Beatrix az olasz élvonal újoncánál, a Basket Team Crema együttesénél folytatja pályafutását – adta hírül hivatalos felületein az olasz klub.

A felnőtt és az Universiade válogatottban is számításba vett játékos az ELTE-BEAC Újbuda együttesében a bajnoki alapszakaszban 30.6 perc alatt 15.2 pontot, 6.7 lepattanót és 1.8 gólpasszt átlagolt. A play-out öt mérkőzésén 27.8 perc alatt 16 pontot, 7.8 lepattanó és 2.6 gólpassz került a statisztikai lapjára.

A Basket Team Crema az olasz második vonal (Serie A2) északi csoportjából (Girone Nord) vívta ki a feljutást. A teljes szezont nézve mindössze egy vereséget szenvedtek. Az alapszakaszt veretlenül zárták. A negyeddöntőben a San Giorgio MantovAgricoltura gárdáját múlták felül 2-0-ra, az elődöntőben az Il Ponte Casa d’Aste Sanga Milano együttesétől szenvedtek egy vereséget, így azt a párharcot “mindössze” 2-1-re nyerték. A döntőben a Delser W.APU Crich Udine csapatánál bizonyultak jobbnak.

A Basket Team Crema kerete formálódik a következő szezonra. Hosszabbított a legismertebb játékosuk a 3×3-as klasszis Rae Lin D’Alie, aki a 2018-as világbajnokság MVP-je volt. Nagy szerepet vállalt az olasz olimpiai kvóta kiharcolásában is.

Hirdetés