Hirdetés
Magyarország

Merim Mehmedovic a Győr új edzője:

:

Hirdetés

Merim Mehmedovic váltja a szombaton menesztett Milos Pavlovicot a győri kispadon – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

Az UNI-Győr MÉLY-ÚT közleménye szerint Fűzy András elnök nem elsősorban az eredménytelenség miatt döntött úgy, hogy edzőt cserélnek a csapatnál.

„A nyáron jelentősen átalakult a keretünk, új koncepció mentén választottuk ki a játékosokat – kezdte a klub első embere. – Elsősorban tehetséges magyar fiatalokat kerestünk, mert meggyőződésünk, hogy hosszú távon csak így tudjuk felvenni a versenyt. Saját erőből – kiegészítve egy-két célirányos igazolással – tarthatjuk a lépést a nemzetközi mezőnnyel. Nyilván egy új út mindig nehézségekkel jár együtt, így számoltunk azzal, hogy becsúszik egy-két váratlan vereség, ahogyan persze bravúr is, amire a szezon elején volt is példa. Az utóbbi hetekben azonban a játék képével, a fiatalok beépítésével, a minőségi játékperceivel akadtak gondok, és úgy látjuk, ebből a gödörből más edzővel próbálunk meg kilábalni.”

Merim Mehmedovic tulajdonképpen kéznél volt, hiszen nyártól az győri utánpótlásban dolgozik az amatőr NB I-es csapat vezetőedzőjeként és a klub képzőedzőjeként.

„Nem szerettünk volna kívülről edzőt hozni, mert teljesen megbízunk Merimben, aki jól ismeri az imént említett filozófiát. Szóval nem lesz változás ezen a téren, így nincs számszerűsített elvárás a csapattal szemben, bár azt hozzáteszem, a keretet alkalmasnak tartjuk arra, hogy érmekért harcoljon. Ez most egy pillanatnyi rossz szituáció, ki tudunk mi ebből kászálódni. Most az a legfontosabb, hogy a játék képében, a fiatalok teljesítményében előrelépjünk. Ehhez fontos lenne, hogy a kishitűséget elfelejtse mindenki. A győri az egyik legnagyobb kosárklub az országban, aki ebben a mezben játszik, olyan meghatározó magyar és nemzetközi játékos örökébe lép, akik sok szép sikert értek már el Győrben és azt követően is, hogy innen elkerültek” – fogalmazott Fűzy András, aki elárulta: vagy egy tucat edzői ajánlás befutott hozzájuk szombat este óta.

„A győri kispadon ülni nem könnyű, hiszen a közvélemény zömében győzelmet vár a csapattól. Ugyanakkor nagyon népszerű kispad is, mert most is sokan bejelentkeztek hozzánk. Mégis a legracionálisabb döntés született: Merim Mehmedovicban maximálisan bízunk. Remélhetőleg hamarosan a csapat pályán mutatott teljesítménye is igazolja a döntés helyességét” – mondta Fűzy András.

Hirdetés