Hirdetés
Archivum

Merre tovább Salamanca?:

:

Hirdetés

A salamancaendirecto.com portál mindig is bátran – helyenként túlzásba esve – szokta közölni a salamancai csapattal kapcsolatos pletykákat. Az alapszakasz utolsó fordulója és a bajnoki véghajrá elõtt az oldal kosárlabda rovatának szerkesztõje a híreszteléseket összegyûjtve elmélkedett a csapat jövõ évi keretérõl. Az alábbiakban ebbõl szemezgetünk.

A Salamanca jövõjével kapcsolatban a legnagyobb kérdést abban látja a salamancaendirecto.com szerkesztõje, hogy mi lesz Erika de Souza sorsa. A brazil center 14,9 pontos és 9,4 lepattanós átlagával a csapat húzóembere, így vele már az elmúlt év végén megkezdték a tárgyalásokat a spanyol gárda vezetõi.

A salamacai lap ugyanakkor török és orosz ajánlatokról számol be és mivel a klubnál nem szeretnék túlvállalni magukat, várhatóan elengedik Erikát. Ez egyáltalán nem lenne idegen lépés, hiszen tavaly az Euroliga gyõztes csapat esetében is példátlan önmérsékletet tanusítva, nem akarták erõn felül együtt tartani a sikert sikerre halmozó keretet.

A távozók közé sorolja a cikk a légiósok közül Vajda Annát és Allison Feaster-t is. Ugyanakkor DeWanna Bonner és Marta Fernández maradását biztosra veszik, miközben Marta Xargay és Isa Sanchez már korábban elkötelezte magát a folytatás mellett. Az idei keretbõl még Ilona Korstine és Laura Antoja hosszabbítását sem zárják ki, igaz itt kérdéses lehet, hogy milyen kaliberû játékosok kerülnek képbe magas posztokon.

Ezeket az értesüléseket érdemes fenntartásokkal kezelni, az mindenesetre jól látszódik, hogy idén várhatóan nem forgatják fel úgy a keretet Salamancában, mint tavaly.

Hirdetés