Hirdetés
Archivum

Mi a helyzet az európai második vonalban?:

:

Hirdetés

Az elmúlt napokban az EuroLigáról nagyon sok szó esett, de magyar induló hiányában az Európa Kupa háttérbe szorult. Az alábbiakban összegyûjtöttük a fontosabb információkat a második számú kupasorozatról.

Nemcsak az EuroLiga csapatait sújtják anyagi nehézségek, az Európa Kupában az elmúlt szezon 38 indulója helyett a következõ kiírásban csak 31 gárda vesz részt. A csapatokat nyolc csoportba osztották, hét darab 4 csapatos csoport lesz és egy olyan csoportot jelöltek ki, melyben csak 3 együttes verseng majd.

Átalakult a mezõny is, 5 orosz és 5 francia, illetve 4 török alakulat vesz részt, míg érdekesség, hogy Spanyolországot csak a Gran Canaria képviseli. A csoportokból az elsõ két helyezett jut tovább, ezt követõen nyolcaddöntõkre kerül sor. Az egyenes kieséses szakaszban oda-visszavágós rendszerben dõlnek el a párharcok. A finálé két mérkõzését március 15-én és 22-én rendezik.

Az esélyekrõl még nehéz beszélni, hiszen a legtöbb együttes kerete még erõsen alakulóban van. A címvédõ Elitzur Ramla az EuroLigát nem vállalta, de a második vonalban maradandót alkotna, ezen céljaikhoz pedig megszerezték a WNBA-bajnok Tanisha Wright-ot. A másik csapat amelyik nyíltan kijelentette, hogy szeretne ott lenni a végelszámolásnál, az a Besiktas. A török gárda többek között Ilona Korstint is szerzõdtette.

A csoportok beosztás:

A csoport: Quinta dos Lombos, Botas Spor, Horizont, Dinamo Moszkva
B csoport: Lotto Young Cats, Telge Basket, Dynamo-GUVD, Besiktas
C csoport: Dexia Namur, TED Ankara, Vagos, Nantes Reze
D csoport: Flying Foxes, Gran Canaria, Lemminkainen, Hainaut Basket
E csoport: SISU, Chevakata, Sint-Katelijne, Arras
F csoport: Maccabi Ashdod, Olimpia, Dynamo Kursk, Pankup Kayseri
G csoport: Partizan Galenika, Ruzomberok, Sdent Helios, Basket Landes
H csoport: Elitzur Ramla, Spartak Noginsk, Mondeville

Hirdetés