Hirdetés
Archivum

Mi történt eddig a WNBA-ben?:

:

Hirdetés

Elérkezett az elsõ hétfõi WNBA összefoglalónk ideje. Terveink szerint minden hét elsõ napján jelentkezünk egy összeállítással melyben az elõzõ hét történéseit összegezzük, hogy a napi eredményeket egy kicsit könnyebben el tudjuk helyezni a liga történéseinek sorában. Most elsõ összefoglalónk rendhagyó lesz, hiszen nem egy hetet, hanem a nyitó hétvégével együtt 10 napot ölel fel.

KELET


Nehezen indul be a keleti címvédõ

A Keleti fõcsoportot egy esztendõvel ezelõtt elhódító Atlanta Dream a lehetõ legrosszabban kezdte a szezont, miután elsõ három mérkõzését elbukta. A Dream-nek nem volt szerencséje, egyrészt Angel McCoughtry csak a harmadik találkozón tért vissza kisebb térdsérülése után, másrészt elsõ két fellépésük alkalmával hosszabbítás után maradtak alul.

Az Atlanta híveinek nincs okuk az aggodalomra, Sancho Lyttle, Erika de Souza, Iziane Castro Marques és Coco Miller számai is nagyjából ott vannak, ahol lenniük kell, Harding meccsenkénti 5.7 gólpassza pedig szintén bíztató. Ha McCoughtry is beindul, a gyõzelmek is jönni fognak, addig azonban böjtölni kell, csak nehogy sokáig tartson az a böjt…

Fever-Liberty párharc idén is

A tavalyi rájátszás egyik legemlékezetesebb párharcát az Indiana Fever és a New York Liberty produkálta. A két csapatot sokan kelet legjobbjainak tartják és ezt a hétvégén is bizonyították, amikor két végletekig kiélezett mérkõzést játszottak egymással. Pénteken a Liberty nyert Indianapolisban 1 ponttal, szombat este pedig a Fever diadalmaskodott New Yorkban 6 ponttal. A Fever jelenleg vezeti keletet.


Mégis lesz valami a Chicagóból?

Egy vereséggel kezdett az elmúlt esztendõben a fõcsoportot utolsó helyen záró Chicago Sky, majd ezt követõen Pokey Chatman együttese két gyõzelmet könyvelhetett el. A siker kulcsa talán abban keresendõ, hogy a 18 pontot átlagoló Sylvia Fowles mellett Epiphanny Prince is egyre többet vállall és az újonc Courtney Vandersloot mindent várakozást felülmúlóan kezdett.

A fõcsoport állása

  Csapat Gyõzelem Vereség %
1. Indiana Fever 2 1 0.667
2. Chicago Sky 2 1 0.667
3. New York Liberty 2 1 0.667
4. Connecticut Sun 2 1 0.667
5. Washington Mystics 1 2 0.333
6. Atlanta Dream 0 3  

Nyugat

A veretlen San Antonio

Nyugaton a helyzet igen érdekes, a San Antonio Silver Stars szinte a semmibõl nagyon bekezdett. Becky Hammonék a franchise történetének legjobb szezonkezdetét produkálva jelenleg 3 gyõzelemmel állnak. A sikerhez kellett a Texas A&M egyetemrõl érkezõ Danielle Adams, aki kispadról beszállva élete harmadik profi mérkõzésén 32 pontot szórt, úgy, hogy ebbõl 5 tripla volt.

A tulsa-i lélekvesztõ

A Tulsa Shock tavaly siralmas szezont produkált, semmi sem sikerült nekik és 6 gyõzelmük mellé 28 vereséget könyvelhettek el, ezzel pedig ligautolsók lettek. Erre a megtisztelõ címre idén is jó eséllyel pályázik a Shock. Hiába szerezték meg a drafton Elizabeth Cambage-t, az ausztrál centertehetség nem tudta kimozdítani a mély válságból az együttest.

A fõcsoport állása
 

  Csapat Gyõzelem Vereség %
1. San Antonio Silver Stars 3 0 1.000
2. Minnesota Lynx 3 1 0.750
3. Los Angeles Sparks 2 1 0.667
4. Seattle Storm 1 1 0.500
5. Phoenix Mercury 0 2  
6. Tulsa Shock 0 4  
Hirdetés