Hirdetés
3x3

Migna Touré a FIBA 3×3 WS MVP-je:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a francia Migna Touré lett a FIBA 3×3 Women’s Series 2019-es szezonjának MVP-je.

Fotó: FIBA.Basketball

Idén először rendezték meg a nemzetközi szövetség égisze alatt a FIBA 3×3 Women’s Series-t. A 15 tornából álló versenysorozat összetettjét Franciaország nyerte. Az MVP kilétéről a közönség és a játékosok szavazhattak. A voksok összessítése után kiderült, hogy a francia Migna Touré végzett az élen.

Migna Touré az egész nyarat végig versenyezte hazája válogatottjával. A Women’s Series összetettjének elhódítása során a franciák összesen hat tornát nyertek és ebből öt alkalommal ott volt a csapatban Touré. Ezen felül tagja az Európa-bajnok és a világbajnoki bronzérmes válogatottnak.

A FIBA 3×3 Women’s Series során 38 mérkőzésen 198 pontot ért el és egyetlen játékos, aki három buzzer beater találatot is jegyzett a sorozatban. A szurkolói szavazáson 2104 voksot kapott és a szavazásra jogosult 10 játékos közül hatan is első helyen jelölték meg a 24 éves klasszist.

A FIBA 3×3 Women’s Series-t idén első alkalommal kérdezték meg. Az edmonti döntő után Károlyi Andrea szövetségi kapitánnyal készítettünk egy hosszú beszélgetést a versenysorozat hátteréről.

Hirdetés