Hirdetés
Magyarország

Mihály Panna mindennapjai:

:

Hirdetés

A Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE Facebook oldalán ezúttal Mihály Pannával jelent meg egy hosszabb összeállítás arról, hogy miként telnek a mindennapjai a bezártság közepette.

Lassan egy hónapja tart már a Koronavírus járvány, és minden korosztályunk edzése szünetel, hogyan töltöd a napjaid?

Mihály Panna: A digitális oktatás bevezetése miatt általában 8-kor kelek, a délelőttöm tanulással telik. Eleinte furcsa volt az itthon tanulás, jóval több órai és beküldendő anyagot kapok, ehhez lassan hozzászokom. Az iskolai teendőmet próbálom délelőtt elvégezni. Szerencsésnek tartom magam, hiszen kertesházban lakunk és van kosárpalánk az udvarunkon, amire tudom gyakorolni a dobásokat, szinte az egész délutánt az udvaron töltöm. De azért is szerencsés vagyok, mert mind a két testvérem kosarazik, így nem egyedül kell az edzőmtől kapott edzésfeladataimat. És a legjobb, hogy van kivel játszani, mert a kosarazás nagyon hiányzik! Szoktunk kettő-kettőzni és dobóversenyeket csinálni. Esténként tv-t nézek, olvasok vagy chatelek a barátaimmal – nyilatkozta Mihály Panna a Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE Facebook oldalán.

Otthon tanulás, edzés hogy megy? Össze tudod egyeztetni a kettőt most, hogy itthon kell szinte mindig lenni?!

Mihály Panna: A tanulás jól megy, tök kényelmes itthonról tanulni. Igaz van olyan tantárgy, amiből sokkal több leckét kapok, mint előtte. Már dolgozatot is írtunk, amik jól sikerültek. A tanárok tartanak online órát is, video chateltünk a tanárral és az egész osztállyal, nagyon tetszett, a tanárnő így jobban el tudta magyarázni az anyagot. Az edzések is jól mennek, egy-egy nap edzés helyett a családdal elmegyünk hosszabb biciklitúrára. Mivel apukám már régóta kosarazik és nagyon sok mindent tud a kosárlabdáról így, ha kint edzek, akkor ő szokott plusz dolgokat gyakoroltatni velem. Szerintem a tanulást és az edzést nagyon jól össze tudom kapcsolni.

Család, rokonok, barátok, csapattársak. Hogyan tartjátok a kapcsolatot egymással a jelen helyzet miatt?

Mihály Panna: Sajnos a járvány miatt a nagyszüleimmel nem találkozunk, hetente 2-3 alkalommal telefonon beszélek velük. Osztálytársaimmal a tanulás miatt naponta telefonálgatunk, hogy segítsünk egymásnak. Csapattársakkal is sokat szoktam beszélni, hogy megy a tanulás és az edzés. Már nagyon hiányoznak a barátnőim, esténként chatelek velük, jó hallani a hangjukat. Személyesen én és a családom senkivel sem találkozunk, betartjuk a szabályokat. Remélem minél hamarabb vége lesz ennek az időszaknak. Jó lenne már újra találkozni a barátaimmal, újra meccseket játszani, edzeni a csajokkal. Nagyon hiányzik minden.

Kép forrása: Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE Facebook

Hirdetés