Hirdetés
Archivum

Milovanovic nélkül nem ment a Sopronnak:

:

Hirdetés

Felemás napot zártak vasárnap a magyar csapatok a szlovák-magyar középszakaszban. A Sopron a forduló rangadóján Jelena Milvanovic nélkül nagy arányú vereséget szenvedett a Rózsahegytõl, míg a PEAC a pöstényi sikerével nagy lépést tett a harmadik hely felé.

UNIQA Euroleasing Sopron – MBK Ruzomberok 63-81 (16-18, 13-21, 17-23, 17-19)

Legjobb dobók:

Sopron: Fegyverneky 18, Johnson 12, Holt
Ruzomberok: Lukacovicová 15, Parker 14, Holmes 14

A forduló rangadóján a Sopron fogadta az Európa Kupában négy közé jutó Rózsahegyet. Székely Norbert együttese kedvezõtlen helyzetbõl várta az összecsapást, hiszen Jelena Milovanovic külsõ talpcsont sérülés miatt nem léphetett pályára. Ráadásul Amber Holt is mindössze szombaton este érkezett vissza az Egyesült Államokból.

Bár a mérkõzés elején mindkét csapat bele-bele hibázott a játékba, úgy nézett ki, hogy felforgatott összeállítása ellenére tudja tartani a lépést a Sopron. Az elsõ szakasz második felében 8-5 után csináltak a vendégek egy 8-1-es sorozatot, így 13-9-nél Székely Norbertnek kellett idõt kérnie. A szlovák együttes letámadása érezhetõen nem ízlett, de az idõkérés után sikerült rendezni a sorokat. Az elsõ szakasz végén 18-16-ra vezettek a vendégek.

A második negyed elején Szabó Zsófi révén pillanatok alatt egyenlített a Sopron, de ezt követõen Sequoia Holmes vezérletével egy 10-2-es sorozatot produkált a Rózsahegy. Holmes eddigi legjobb játékát nyújtotta a közös bajnokságban, mindössze egy dobást hibázott az elsõ 20 percben és már 10 pontnál járt. Székely Norbert idõkérése után Zsovár egy triplával hozta látótávolságba a csapatát, sõt Johnson ziccere után 30-25-nél már Stefan Svitek kért idõt. A hajrá egyértelmûen a vendégeké volt, akiknek az elõnye folyamatosan hízott. A Tetemondova, Cernakova, Kmetova trió a félidõ utolsó két percében 9 pontot szerzett. A szünetben 39-29-re vezettek a vendégek.

A harmadik etap elején Cserny 2+1-es megoldásával sikerült közelebb férkõzni. A követezõ percek azonban sorsdöntõnek bizonyultak, miután érdemben nem változott a játék képe. Milovanovic hiányára nem tudott reagálni a Sopron. A támadójáték körülményessé vált, miközben a vendégek könnyedén termelték a pontokat. 56-36-nál érte el a 20 pontot különbség, majd Andersson ráadás büntetõjével már 21 egységgel mentek a rózsahegyiek. A negyed végén Krnjic és Holt is betalált, így sikerült közelebb kerülni.

A negyedik negyed 62-46-ról indult és a játékrész elején Fegyverneky duplája után még tovább csökkent a differencia. Ezt követõen azonban egy téves ítélet és az ebbõl fakadó szinte menetrendszerinti technikai vette át a fõszerepet. Természetesen még véletlenül sem szabad erre az egy szituációra kihegyezni a találkozót, de ezzel az utolsó felzárkózási esély is elhalt. A feszült mérkõzésszituációban a rózsahegyiek rendkívül higgadtan viselkedtek és kiválóan értékesítették a helyzeteket, így pillanatok alatt ismét a 20 pontot ostromolta a differencia.

Minden csapat életében vannak olyan mérkõzések, amikor semmi sem sikerül. Ez a mai ilyen volt a Sopron életében, melyhez hozzájött Milovanovic hiánya és az, hogy talán az egész mezõnyben a Rózsahegy stílusa fekszik legkevésbé Székely Norbert együttesének. Ezek a tényezõk együtt vezettek a 18 pontos vereséghez.

Piestanské Cajky – PEAC-Pécs 51-63 (19-21, 3-15, 18-17, 11-10)

Legjobb dobók:

Piestanské Cajky: Turbová 14, Shells 11, Dymond 7
PEAC: Barbour 18, Jeaschke 17, Fûrész 11

A PEAC-Pécs a Pöstyén vendége volt. A találkozó a magyar harmadik hely szempontjából hatalmas téttel bírt, különösen úgy, hogy a DKSK szombaton vereséget szenvedett. Azok a pécsi híveknek, akik a pöstyéniek kiemelkedõ minõségû élõképes közvetítésen keresztül követték az eseményeket, már a bemelegítés képei örömteli pillanatokat hoztak. Fekete mezben Nagy-Bujdosó Nóra is melegített a társaival és játékra készen várta a feldobást.

Az elsõ szakaszban nem alakult ki nagy különbség a két alakulat között. Zeljko Djokic együttese magához ragadta a kezdeményezést, de 3-4 pontnál jobban nem sikerült ellépni. 9-6-ra, majd 15-11-re is vezetett a PEAC. A hazaiak köszönhetõen a nagytestû Turbova találatainak 15-15-nél egyenlítettek. A pécsiek végül 10 perc után 21-19-es elõnyben voltak.

A második negyed elején a hazaiak még egyenlítettek, de ezt követõen a PEAC vette át az irányítást. A szigorodó pécsi védekezéstõl teljesen elbizonytalanodott a szlovák együttes. A negyed felénél már 30-21-re vezettek Fûrész Diáék. A hazai kosárcsend végül közel 9 percig tartott, mely idõ alatt 36-21-re hízott a pécsi elõny. A játékrész utolsó percében egy pöstyéni büntetõvel alakult ki a félidei állás.

A harmadik negyedre változtatott játékán a hazai gárda. Sokkal keményebben támadták a gyûrût és Nagy-Bujdosó sportszerûtlenje után 36-26-nál 10 pontra olvadt a különbség, majd egy triplába is belefautoltak a pécsiek. Ennek eredménye három büntetõ lett, melybõl kettõ utat talált a gyûrûbe. 36-28-nál azonban nem került közelebb a Pöstyén. Amikor nagy volt a baj, a nagy kedvvel játszó amerikai légiósok Barbour és Jeaschke betaláltak, így egy 10-1-es szériával 46-29-re lépett el a PEAC. A harmadik etap hajrájában 50-40-nél ismét 10 pontra olvadt a különbség, de a negyed utolsó másodpercében Barbour egy 2+1-es helyzetet értékesített.

Lélektanilag rendkívül fontos volt az a 3 pont, mivel megtörte a hazaiak felzárkózását. A negyedik szakaszban a PEAC õrizte 10 pontos elõnyét. Ebben etapban igencsak megszaporodtak a faultok, amiket Zeljko Djokic nem hagyott szó nélkül, de ekkor már a pécsi gyõzelem egy percig nem forgott veszélyben. A PEAC a sikerével óriási lépést tett a harmadik hely felé.

Hirdetés