Hirdetés
Európa

Minden a Schio címvédését ígéri Olaszországban:

:

Hirdetés

A hétvégén megkezdődnek az olasz élvonal küzdelmei és előzetesen minden a Famila Schio címvédését ígéri.

A Famila Schio tavaly dominálta a tavaszt és magabiztosan lett bajnok. Ugyan a döntő MVP-je Allie Quigley Jekatyerinburgba igazolt, de a csapat váza együtt tudott maradni. Chicagóból jött Quigley helyére a sztárigazolás Diamond DeShields, de Jillian Harmon és a San Martinóból megszerzett Jasmine Keys is javítja nemzetközi szinten (is) az esélyeket. A korábbi légiósok közül maradt Sandrine Gruda és Eva Lisec. A hazai magot pedig a döntőbeli rivális Ragusától elhozott Sabrine Cinilli hivatott erősíti. Ha azt nézzük, hogy mellettük hiánytalanul folytatja a válogatott magját adó sor, tehát F. Dotto, Battisodo, Crippa, Fassina és Olbis Futo Andrè, akkor nem kell nagy bátorság a Schio címvédésére tippelni.

A kihívó ezúttal is a Ragusa és a Reyer Venezia lehet. A velenceiket jól ismerjük a DVTK elleni Euroliga selejtezőről. Az összeállításukat nézve maradt Laura Macchi, Debora Carangelo, Martina Bestagno, Jolene Anderson, Anete Steinberga, Valerria De Pretto, Gaia Gorini. Új igazolás pedig Gintare Petronyte, Chiara Pastore, illetve visszatért kölcsönből Alex Ciabattoni. Itt nagy kérdés, hogy Petronyte mikor térhet vissza a pályára, hiszen a játékára nagy szükségük lenne. Az Euroliga nem lesz egyszerű menet számukra. A Ragusának nem kell tartania ilyen nemzetközi terheléstől, hiszen nem ambicionálja a legrangosabb európai sorozatot. Ettől függetlenül Ify Ibekwe, Ashley Walker, Martina Kacerik megszerzése, Dearica Hamby megtartása és az olasz magjuk garantálja a versenyképességet.

Az üldözőbolyt nézve bármi történhet. Nem látunk egy kiemelkedő gárdát, de sok hasonló képességű alakulat vonul fel. Ide tartozik a San Martino, ahol hét új igazolással készülnek. Köztük szerepel a DVTK-tól igazolt, a sérülése után visszatérő Egle Sulciute. A Lucca a ZTE-ből és Rózsahegyről ismert Janeesa Chucky Jeffery-re csapott le. A Broni az izraeli élvonalból, a Ramlától szerezte meg Jaime Nared játékjogát. Ivana Tikvić pedig az Olympiacostól érkezik hozzájuk. Az Allianz Geas S.S.Giovanni az összeszokottságára építhet, hiszen a teljes alapcsapatát megtartotta. Nagy kérdés, hogy a Brnóból elhozott Oroszova palánkok alatt valóban ad-e új impulzusokat. Érdemes megemlíteni az előszezonban keveset mutató Bolognát, ahol majd Angela Salvadores-t figyelhetjük.

Hirdetés