Hirdetés
3x3

Károlyi Andrea: Szeretném, ha az a munka, amit elvégeztünk, nem lenne ok nélküli:

:

Hirdetés

Hétfőn a DIGI Sport, Reggeli Start című műsorában Károlyi Andrea, szövetségi kapitány volt a vendég, akit a 3×3-as válogatott összetartásáról és az olimpiai kvalifikációról kérdeztek.

Én nagyon optimista vagyok és bízom benne, hogy lesz kvalifikációs torna. Ha nem is az eredetileg kiírt időpontban. Szeretném, ha az a munka, amit elvégeztünk, nem lenne ok nélküli. Bízom benne, esetleg május, június környékén ezeket a tornákat meg tudják tartani és természetesen az olimpiát is. 

fogalmazott Károlyi Andrea, majd hozzátette: a selejtező sorsát tekintve a hivatalos bejelentésre egyelőre várni kell.

“Nekem a legutolsó információm az volt, hogy a 20 csapatos selejtező, ami Indiában lett volna, azt is próbálják Magyarországnak adni. Ezen kívül nem tudok mást. Az biztosra vehető, hogy az áprilisi második selejtező, ami egyébként is Magyarországon lett volna, nem lesz abban az eredeti időpontban megtartva. Ez érdekes is lenne ebben a helyzetben. Én reménykedem abban, hogy megkapjuk a 20-ast is és kicsit később meg tudjuk rendezni mind a kettőt.” – mondta a szövetségi kapitány.

Károlyi Andrea és Jakab Máté 8 fős kerettel dolgozott Szolnokon. A világbajnoki ezüstérmes négyeshez, melyet Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra alkot, csatlakozott Bozóki Bettina, Katona Szidónia, Ruják Nóra, illetve Török Ágnes.

A keretből Cyesha Goree bajlódott sérüléssel. Az elmúlt hetekben több mérkőzést is kihagyott az Aluinvent DVTK klasszisa. A Magyar Kupa negyeddöntőjében vállalta a játékot, de a Sopron elleni meccsen ismét jelentkeztek a fájdalmak a lábában.

“Nem is a bokájával van probléma konkrétan, természetesen az minden kosárlabdázónak egy olyan izülete, ami sokszor sérül. Most valamilyen izom görcsöl be a bokája fölött.” – tette hozzá Károlyi Andrea, aki hangsúlyozta: a honosított játékos a tervek szerint marad hazánkban. Igaz, jelen pillanatban tervezni nem lehet. “Legutolsó információm vele kapcsolatban is az, hogy marad, de természetesen annyi minden közbejöhet és annyi rendeletet hozhatnak, hogy az is elképzelhető: ő is hazautazik.”

A selejtezők megrendezésében bízva

A múlt heti edzőtábor olyan szempontból speciális volt, úgy kellett dolgozni, hogy jelen pillanatban megmondhatatlan mi lesz az olimpiai selejtező sorsa. A legfontosabb az lenne, hogy pályán dőljön el a kvóták sorsa és ne a Világranglista alapján.

Az a kettő látszódott a lányokon, hogy mindenki várta az edzőtábort, de érezni lehetett, hogy senki nem tudta mire készüljön pontosan. Annyira bizonytalan a helyzet. Mindenki optimista és azt várja, ha későbbi időpontban is, de minden megrendezésre kerül.

A tervek egyértelműek, hogy a tavaly is eredményesen szereplő négyesre épüljön a csapat, az interjúban azonban minden lehetőséget nyitva hagyott Károlyi Andrea. “Alapvetően ez a négy játékos alkotná a keretet, de természetesen annyi minden közbejöhet, hogy történhet változás.”

A 3×3-as szakág kapcsán hajlamosak vagyunk az olimpiai selejtezőig látni a szezont, de májusban Eb-selejtező is lenne, júniusban pedig kontinenstorna. Eközben a nemzeti versenysorozatok és a FIBA 3×3 WS tervezett állomásai is futnának. “Holnapig sem látunk előre, hogy mi lesz.” – tette hozzá Károlyi Andrea. “Májusig még van másfél hónapunk, hogy az élet vissza tudjon térni a normál kerékvágásba és mindenki a szokott rendben tudja folytatni az életét. ”

Rendszeres kapcsolattartás a játékosokkal

Szigorú korlátozó intézkedéseket vezettek be, így jelen pillanatban a kapcsolattartáson kívül másra nincs mód.

Én is olyan helyzetben vagyok, mint mindenki más, hogy életünkben nem találkoztunk ilyen szituációval és remélem, hogy nem is fogunk soha többet. Mindenki csak tapogatózik, hogy mi a helyes megoldás. Tartjuk a kapcsolatot egymással. Ezek a lányok vannak annyira profik, hogy pontosan tudják: formában kell tartani magukat, edzésben kell lenniük. Ki, hogy tudja ezt megoldani: van, aki otthon dolgozik vagy ki megy futni a szabadba. Tartjuk a kapcsolatot folyamatosan egymás között és én is a szövetséggel. Nagyon remélem, hogy a formaidőzítés lesz a legkisebb probléma.

– összegzett Károlyi Andrea, mielőtt az 5:5 szakággal kapcsolatos esélylatolgatásra tért volna át.

“Nagyon nehéz ott is a helyzet. Az 5:5 kosárlabdában idén nyáron nincsen kontinenstorna. Ilyen szempontból még el lehetne tolni a bajnokságot. Ugyanakkor a WNBA elindul – reméljük, hogy olyan lesz a helyzet, hogy elindulhat – és az ott érintett játékosok nyilván oda fognak menni, ha választani kell és nem a magyar bajnokságban játszani. Én most azt mondanám, hogy a női bajnokság nem fog folytatódni.”

Hirdetés