Hirdetés
Utánpótlás

„Minden játékos a saját szintjén tud profitálni egy ilyen tornából” – visszatekintés az U14-es MEL/BasketGirls® ostravai állomására:

:

Hirdetés

Február első hétvégéjén a MEL/BasketGirls® sorozat ostravai állomásán szerepelt a Soproni Darazsak Sportakadémia serdülő csapata.

A soproniak a házigazda SBŠ Ostrava mellett a lengyel SLEZA Wroclaw, illetve a szlovák KLOKANI Ivanka pri Dunaji és a BAM Poprad együtteseivel mérkőztek. A mérleg két győzelem és két vereség, de ami ennél fontosabb: számtalan értékes visszajelzés a stábnak.

„Négy mérkőzést vívtunk és mindegyik nagyon hasznosnak bizonyult. A lányok ismét különböző játékstílusokkal találkozhattak, melyekre különböző módokon kellett reagálniuk és ebből mindig sokat tudnak tanulni.” – fogalmazott lapunknak Stoics Judit vezetőedző, majd hozzátette:

„Ez a pár nap a játékosok különböző fejlődési ütemével is szembesített minket. Érezhetően kinyílt az olló ilyen szempontból a keretben, de ez valahol természetes folyamat ebben a korban. Vannak, akik jobb ütemben haladnak és sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, vannak, akik kicsit kevesebbet léptek előre. Bízom benne, hogy ez a különbség idővel ismét csökkenésnek indul, de szakmai szemmel ez a torna most ilyen szempontból adott hasznos visszajelzést és tapasztalatokat a stábnak.”

A MEL/BasketGirls® egy nemzetközi sorozat, ennek megfelelően a klasszikus felnőtt szabályokkal vívják a mérkőzéseket a csapatok.

„Minden játékos a saját szintjén tud profitálni egy ilyen tornából. Azzal, hogy a felnőtt szabályok szerint játszottunk, vannak, akikbe ezúttal több perc került, vannak, akikbe kevesebb. Azok, akik több perccel gazdálkodhattak, ők töményebb dózisban kapták ezeket a benyomásokat, de a kevesebb lehetőséget kapók is olyan értékes tapasztalatokat gyűjtöttek, amiből fejlődhetnek.” – mondta a soproniak vezetőedzője, aki azért rávilágított arra is, hogy ez egy kétélű helyzet. „A másodéves serdülők, akik jövőre felkerülnek a kadett csapathoz, már ezt a kosárlabdát fogják játszani, nekik mindenképpen hasznos. Ettől függetlenül nem véletlenül vannak érvényben a serdülő-szabályok, hiszen ez biztosítja a megfelelő játékperceket, amik ebben a korban elengedhetetlenek.”

A hétvégén a serdülő bajnokságban főtábla-selejtező vár a csapatra. Talán a szezon eddigi legnagyobb feladata előtt állnak a soproni lányok.

„Erős mérkőzéseket játszottunk Csehországban és ez jól illeszkedett a bajnoki terhelésünkhöz. Nehéz ellenfeleink lesznek a hétvégén, a Csata DSE toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből, de a Vasas és a házigazda Szekszárd is magas színvonalon dolgozik jó játékosokkal. Ugyanakkor az ostravai túra valóban jó felkészülés volt, nagy terhelést kaptak a játékosok és a magunk szintjéhez képest erős ellenfelekkel mérhették össze a tudásukat. Keményen meg kellett küzdeni minden labdáért a pályán.” – összegzett Stoics Judit vezetőedző.

Hirdetés