Hirdetés
Magyarország

Minden játékosnak negatív lett a tesztje a DVTK-nál:

:

Hirdetés

Vasárnap hajnalban kelt útra az Aluinvent DVTK Törökországba, hogy Izmitben beköltözhessen a szerdai Euroliga-selejtező lebonyolításához szükséges buborékba. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) elvárásai alapján a résztvevőknek az elutazás előtt két negatív koronavírusteszt-eredményt kellett produkálniuk. A boon.hu tájékoztatása szerint a múlt pénteki első teszt után csütörtökön került sor a másodikra a DVTK-nál és ezúttal mindenkinek negatív eredményt hozott.

Nagy örömünkre ezúttal senkinek nem lett pozitív a teszt­eredménye. Ez egyben azt is jelenti, hogy nincs akadálya annak, hogy vasárnap útra keljünk Törökországba. Azt borzasztóan sajnáljuk, hogy jelen állás szerint Földi Attila nem tarthat velünk, és bár próbálkoztunk azzal a szervezőknél, hogy a karantén letelte után esetleg kedden csatlakozna hozzánk Törökországban, de azt a választ kaptuk, hogy ez nem lehetséges. Ugyanis a hivatalos álláspont szerint csak az vehet részt a mérkőzésen, aki vasárnap megérkezik Izmitbe, mert onnantól kezdve buborékban, vagyis a külvilágtól elzárva, egy hotelben lesz minden résztvevő négy napon át, amelyet csak a sportcsarnokba utazás idején lehet elhagyni, és nem mellékesen sem látogatót, sem új delegációtagot nem lehet fogadni.

nyilatkozta a lapnak Völgyi Péter sportszakmai igazgató, aki Törökországban a vezetőedzői feladatokat is ellátja majd.

Az Aluinvent DVTK-tól tíz játékos és három stábtag kelt útra vasárnap hajnalban. A korábbi négy helyett ebben a járványhelyzetben Budapest és Isztambul között mindössze egy repülőjárat maradt. Isztambulból még 140 km Izmit, így 16 óra magasságában érkezik meg a helyszínre az Aluinvent DVTK – tájékoztat a boon.hu.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés