Hirdetés
Archivum

Minden készen áll Sopronban az Euroliga Final4 küzdelmeire:

:

Hirdetés

Ezen sorok írásának perceiben, már kevesebb, mint egy óra van hátra a nõi kosárlabda Euroliga soproni négyes döntõjének kezdetéig. Jelenthetjük, minden maximálisan készen áll a Final4 mérkõzéseire.

Szinte rá sem lehet ismerni a Novomatic Arénára, melyet minden igényt kielégítõen berendeztek a szervezõk. A két szurkolói zóna már várja a nézõk rohamát. Nekünk, a sajtó munkatársainak pedig kiváló rálátással külön tribünt biztosítottak. Ismert vendégekbõl sincs hiány, a FIBA legmagasabb szinten képviselteti magát, de számtalan egykori klasszis játékossal is találkozni.

Az elsõ elõdöntõben 17 órától a két orosz résztvevõ, a címvédõ Dinamo Kurszk és az elsõ számú trónkövetelõnek tekinthetõ UMMC Jekatyerinburg csap össze. Mindkét klub óriási stábbal érkezett. Lesz majd egy szektor, melyet narancssárgába borítanak a Jekatyerinburg hívei. Külön az eseményre nyomtatott pólóval, zászlókkal készült a jól ismert szurkolói klubjuk, mely mindenhova elkíséri csapatot.

Mindkét orosz sztárcsapatot spanyol vezetõedzõ készíti fel. Miguel Mendez, a Jekatyerinburg vezetõedzõje az Olaszországból megismert közvetlenséggel mosolyog mindenkivel, akivel az elmúlt órákban egy mondatot is váltott. Lucas Mondelo, a Kurszk vezetõedzõje szokásához híven már egy órával a feldobás elõtt a mérkõzés lázában ég. Heves gesztusokkal magyarázva igyekszik oldani a feszültséget magában és a játékosaiban is.

Hirdetés