Hirdetés
Magyarország

Minden lehetőséget szeretnénk megragadni – interjú Srdjan Raduloviccsal:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Kedden elrajtol az Amatőr bajnokság döntője. Az oda-visszavágós kuparendszerű párharcban a Dávid Kornél KA és a Sportdarázs-SMAFC küzd meg az aranyéremért. Az első mérkőzést Sopronban rendezik, a visszavágóra pénteken kerül sor Székesfehérváron. Srdjan Raduloviccsal, a Sportdarázs-SMAFC vezetőedzőjével beszélgettünk a rájátszás tapasztalatairól.

Milyennek értékeled a csapat teljesítményét a rájátszásban?

Nagyon jónak! Minden sorozatban, ahol szerepeltek a játékosaink, bekerültünk a legjobb négy közé. Sok kihívással találkoztunk a szezon során, de jó formában érkeztünk a rájátszásba és ezt kiegyensúlyozottan tartottuk is. Elégedett vagyok az eddigi teljesítménnyel, a döntő pedig döntő, ott már bármi megtörténhet.

Azt látható, hogy kiváló statisztikai mutatók születtek, de ha jobban a számok mögé tekintünk: edzői szemmel mi volt a kulcs a BKG elleni elődöntő párharcban?

Jól sikerült a felkészülésünk a BKG játékából. Számítottunk arra, hogy 1-3-1-es zónát fognak játszani és ezt jól olvastuk. Nyomást helyeztünk a játékosaikra védekezésben, szerzett labdákból, gyorsindításokból könnyű pontokat értünk el.

Igyekeztünk kihasználni a festékben meglévő fölényünket. A magasak és a külső posztos játékosok között jó volt a kapcsolat, az így nyíló üres távoli dobásokkal is megpróbáltunk élni. Összességében mindent, amit kértünk a játékosoktól, próbáltak megvalósítani.

Hasonló elvek a meghatározóak a Dávid Kornél KA elleni döntőre való felkészülésben is?

Minden csapatra, minden mérkőzésre másként készülünk. A döntő jóval nehezebb lesz. Önmagában már azzal a ténnyel is, hogy ez egy döntő. Teljesen természetes, hogy ilyenkor nagyobb a nyomás.

A játékosaink a Hepp Kupának és a junior bajnokságnak köszönhetően ebben a szezonban már több elődöntőt, döntőt vívtak, miközben a Sopron Basket keretébe is többen feljátszottak. Remélem, hogy ezeket a tapasztalatokat tudják majd kamatoztatni.

A Dávid Kornél KA kiváló csapat. Szinte végig az élen az álltak a bajnokságban, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Jó játékosokkal és felkészült szakmai stábbal dolgoznak. Nehéz feladatunk lesz.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Említetted a nyomást, az elvárásokat. Milyenek a benyomásaid, a játékosaid miként tudják kezelni a kiemelt téthelyzeteket?

Napról napra jobban. Ha összehasonlítom a Hepp Kupa elődöntőjével és bronzmérkőzésével a junior bajnokság végjátékát, már a kettő között érzek fejlődést ilyen téren. Ahogy fokozatosan az U23-as rájátszásban is tapasztaltuk ezt.

Természetesen ebben a sorozatban Bakó Patrícia, Sitku Zsuzsi, Dorja-Iva Zaja és Jovana Jevtovic személyében vannak tapasztaltabb játékosaink. Ők sokat segítenek a fiatalabbaknak, hogy tudják kezelni a nyomást. Úgy érzem, hogy ilyen téren rendben leszünk.

Valóban bővült a keret a bajnokság végjátékára, de ezen felül miben látsz fejlődést a teljes szezont nézve?

Minden téren megfigyelhető az előrelépés, védekezésben és támadásban is. Gyorsult a csapat. Igyekszünk kihasználni, hogy stabil védekezésre építve szerzett labdákból, gyorsindításokból könnyű kosarakat érjünk el.

Összességében elégedett vagyok az úttal, amit az első meccstől kezdve a szezon során megtettünk. Kemény munka van mögöttünk, nem volt könnyű dolgunk, több játékosunk a junior bajnokságban és a Sopron Basket csapatánál is érdekelt, így a keretünk 80%-a három bajnokságban szerepelt. Amit és ahogy elértek a fiatal játékosaink, az lenyűgöző. Nem egyszerű minden fronton magas szinten helytállni.

Ne felejtsük el, hogy többségében 17-18 éves lányokról van szó, akik rendkívül kemény szezont tudhatnak a hátuk mögött. Az viszont óriási tapasztalatot ad számukra a jövőre nézve, hogy minden sorozatban elődöntőt, döntőt vívtak. Toman Dóra ráadásul a felnőttek között a kupában és a bajnoki bronzpárharcban is kapott lehetőséget.

Ezt összegezve mondhatom, hogy közelít a csapat a csúcsformájához?

Igen, mondhatjuk. A szezon kezdetéhez képest sokat léptünk előre és most játsszuk a legjobb kosárlabdánkat.

Zárásul egy személyes kérdés, mit jelent számodra ez a döntő?

Minden döntő egy nagy lehetőség. Azt az elvet vallom, hogy meg kell próbálni megragadni ezt a lehetőséget. A játékosaimtól és saját magamtól is a legjobb teljesítményt várom.

Hirdetés