Hirdetés
Magyarország

Minden megtett a DVTK, de alulmaradt a Salamancával szemben

DVTK Hun-Therm - Perfumerias Avenida 61-70 (17-20, 20-23, 11-18, 13-9)

Euroliga, 13. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Bojan Jovanic (Bosznia-Hercegovina), Alexandra Stan (Románia), Gintaras Maciulis (Litvánia) - Erich Kratschmer (Ausztria)

DVTK Hun-Therm: Green 8, Aho N. 10, Garbin 3/3, Guirantes 12/6, Bernáth 16/6. Csere: Kányási 2, Grigalauskyte 6, Kiss, Jovanovic 4.

Perfumerias Avenida Salamanca: Cazorla 8, Onyenwere 10/3, Nogic 9/3, Carleton 15/15, Reisingerova 2. Csere: Rodriguez 11/9, Dominguez 5/3, Gulbe, Vilaro, Fasoula 10.

Fotó: Mocsári László / FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 13. fordulójában a DVTK HUN-Therm 70-61-es vereséget szenvedett a Salamancától.

Jovana Nogic triplája vezette fel a találkozót, melyre Arella Guirantes válaszolt. Nem sokkal később Bernáth Réka is betalált, majd Aho Nina büntetőket értékesített. Bár jellemzően az első szakaszban is a Salamanca járt előrébb, de tartotta a lépést a DVTK. Az első etap felénél 9-6 állt az eredményjelzőn. Ezt követően Darcee Garbin triplájával és Aho Nina két büntetőjével 11-11-nél egyenlítettek a mieink. Innen újra a spanyolok kerültek előnybe, de 16-16-nál megint tudtak egyenlíteni Völgyi Péter tanítványai. A vezetést viszont nem sikerült megszerezni. Bridget Carleton hármasa zárta az első negyedet, amivel 20-17-re ment a Salamanca. A vendégek 15-ből 8-at, a DVTK 15-ből 5-öt dobott be mezőnyből. A második negyedet Aho Nina duplája vezette fel. Erre viszont egy újabb Carleton-tripla érkezett válaszul. Jó ritmust diktált a Salamanca, Leonor Rodriguez is betalált távolról, majd ismét jött Bridget Carleton. A kanadai klasszis harmadik triplája 35-23-nál 10 pont fölé rakta a különbséget.

Fotó: Mocsári László / FIBA.Basketball

A DVTK egy pillanatra nem adta fel. Bernáth Réka állt a csapat élére öt gyors ponttal, majd Arella Guirantes hármasa érkezett. 37-31-nél már a vendégek időkérése állította meg a játékot. A DVTK felzárkózása egészen 37-35-ig tartott. A félidőt azonban két spanyol tripla zárta, ami elsősorban lélektani oldalról volt meghatározó. A nagyszünetben 43-37 állt az eredményjelzőn. A DVTK-nál Bernáth Réka, a Salamancánál Bridget Carleton járt 12 pontnál. A lepattanókban fölényben játszott a DVTK és a legtöbb statisztikai mutatóban nem alakult ki nagy különbség. Ugyanakkor a spanyolok 51%-os (17/33) mezőnymutatójával rendkívül nehéz volt felvenni a versenyt. A harmadik negyed elején 6-0-s futással erősítette meg fölényét a Salamanca. Völgyi Péter másfél perc után időt kért. A folytatásban azonban 8-2-vel már 57-39-re elszakadt a spanyol együttes. Ezen futás alkalmával a 9. és a 10. triplájukat is megszerezték a meccs során.

Fotó: Mocsári László / FIBA.Basketball

A DVTK tartását dicséri, hogy Cheridene Green és a sérülésből visszatérő Milica Jovanovic pontjaival meg tudta fogni a meccset. Jovanovic két büntetőt és egy duplát értékesített. A harmadik etap végén ráadásul Aho Nina is betalált, amivel 61-48-ra szépítettek a mieink. A negyedik negyed elejéről Monika Grigalauskyte négy pontját jegyezhetjük fel, így 61-52-nél sikerült bejönni 10 pont alá. Jó sorozatot kapott el a DVTK. Időt is kértek a vendégek, akik rendezték a sorokat és visszatérve a pályára egy triplát értékesítettek. Hat és fél perccel vége előtt 64-52-re módosult az állás, innen pedig már nem volt visszaút. Sokat kivett a DVTK-ból a felzárkózás. Bernáth Réka még 64-54-re alakította az eredményt. Négy perccel a vége előtt 66-54-nél kért időt a magyar csapat. Arella Guirantes és Bernáth Réka 68-59-nél 10 egység alá hozta a hátrányt, végül azonban ez a különbség lett a határ ezen az estén. A mieink a 18 pontos hátrányukat megfelezve szépen visszajöttek a mérkőzésbe, komoly erőt mutattak, győzelmi esélyeik viszont nem voltak. A 70-61-es vereséggel matematikailag is eldőlt, hogy nem lehet ott a negyeddöntőben a DVTK.

Fotó: Mocsári László / FIBA.Basketball

Hirdetés