Hirdetés
Magyarország

“Minden mérkőzéssel tovább erősödünk mentálisan”:

:

Hirdetés

Szerdán 18 órától az Euroliga 8. fordulójában a DVTK HUN-Therm az LDLC ASVEL Feminin gárdáját fogadja.

A mérkőzés előtt készítettünk egy részletes összeállítást a francia csapat elmúlt heteiről és állandó szakértőnk, Károlyi Andrea is összefoglalta a várakozásait.

A DVTK HUN-Therm hivatalos honlapjának Völgyi Péter, vezetőedző nyilatkozott.

Nagyon boldogok voltunk vasárnap, hiszen egy Euroligás csapatot győztünk le a magyar bajnokság rangadóján. Sikerült végrehajtanunk majdnem mindent, amit a mérkőzések előtt elterveztünk. Mindig öröm, mikor közönségünk is díjazza a jó játékot, vasárnap pedig rendkívül sok pozitív energia szabadult fel a csarnokban. Ez már egy nagyon más, sokkal erősebb Lyon: visszatért Stefanie Dolson, Gabby Williams, Marine Johannes is, míg Juste Jocyte az egyik legtehetségesebb fiatal játékos Európában. Igyekszünk majd a fizikai fölényüket gyors játékkal ellensúlyozni, szeretnénk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön a parketten.

Mindenki harcra kész, minden mérkőzéssel tovább erősödünk mentálisan is, még ha fáradt is a csapat. Ezért is fontos, hogy a fiatalok is előre tudjanak lépni a fontos helyzetekben, ez a Győr ellen maximálisan így volt, a Lyon ellen is megpróbáljuk majd optimálisan elosztani a játékperceket. Milica Jovanovic rövid időn belül visszatérhet majd a csapatba, viszont csapatkapitányunk, Kányási Veronika pályára lépése még várat magára.

 

Hirdetés