Hirdetés
Magyarország

Minden szinten megkezdte az idényt a BEAC:

:

Hirdetés

Az Újbuda Televízió készített egy riportot arról, hogy miként indult meg a munka a BEAC-nál.

Az élvonalbeli csapat az Aluinvent DVTK ellen mutatkozik be szombaton.

Érkeztek új játékosok, a tavalyi csapatból talán hatan, heten maradtunk. 14-en vagyunk, igyekszünk minél jobban összeállni. Egy nagyon kellemetlen stílusú ellenfél szeretnék lenni, aki nem adja meg magát és mindenkinek meg kellene szenvednie ellenünk.

– mondta Szabó Dóra.

Az ANB Zöld csoportjában szereplő ELTE-Fortis csapatát az elmúlt szezon végén visszavonuló és sportigazgatóként is dolgozó Laklóth Anna irányítja.

A juniorból már kiöregedtek, illetve az ELTE-n tanuló és az egyetemi csapatban játszó játékosok alkotják ezt a csapatot. A tavalyi csonka szezonban nem került sor az összes mérkőzés lejátszására, így a Zöld csoport bajnokságban kicsit hátul helyezkedtek el a lányok. Ezt az eredményt szeretnénk kozmetikázni és a tabella elején, ha lehet, a legelején végezni a szezon végén. Ez sok tényezős. Én ilyenekről álmodom, mivel sikerorientált helyről a profi sportból érkezem. Ebből nem tudok és nem is akarok alább adni, de itt a lányoknál a tanulás az első. Megpróbálunk egy egészséges egyensúlyt megtalálni.

– összegzett Laklóth Anna.

Az utánpótlás korosztályokról Gyeőry Zsuzsanna edző nyilatkozott az összeállításban:

“Vannak különböző korosztályaink, akik ott vannak az éremesély közelében. Még mindig a legnagyobb eredménynek azt tartjuk, ha nagyon sok gyereket tudunk bevonzani. Nálunk az a cél, hogy alul nagyon sok gyerek ismerkedjen a kosárlabdával és senkit ne küldjünk el, mindenkit próbáljuk itt tartani. Ezen felül, ha sikerül tehetségeket is találnunk és azokat menedzselni megfelelően, az egy plusz dolog. Igyekszünk mindenkinek a saját tehetségének megfelelően edzésanyagot adni. Egyetemi háttérrel rendelkezünk, mindenki, aki szeretne az ELTE-re jönni, annak az egy jó belépő, ha a BEAC-ban kosárlabdázik. Felöleljük egészen alulról az általános iskola első osztályától az egyetemi a kosárlabdát. Szerintem ez a mi vonzerőnk.”

Hirdetés