Hirdetés
Archivum

Minden szinten rangadók a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Január 13-án, szombaton kerül sor a 13. forduló mérkõzéseire a hazai élvonalban. A 13 ezúttal nem balszerencsés szám a sportág híveinek, hiszen gyakorlatilag minden párosításban találni érdekességeket.

A szombati program 15 órától a fõvárosi presztízsrangadóval kezdõdik, melyen a BEAC-Újbuda fogadja a Vasas Akadémiát. A két csapat meccsei mindig magas hõfokú, kiélezett csatákat hoznak. Ezúttal is erre számíthatunk. A Vasas két gyõzelemmel rendelkezik, míg a BEAC-nak még nincsen sikere. Mindkét csapat elmondhatja, hogy az elsõ négy helyezett közül szorongatott már meg riválist. A BEAC Gyõrben, míg a Vasas Miskolcon állt közel a csodához. Az igazi erõfelmérõ azonban mindig az mindkét félnél, amikor hasonló játékerõt képviselõ együttesekkel csaphatnak össze.

18 órától kerül sor a Sopron Basket és az Aluinvent DVTK összecsapására. Ez az a párosítás, amely a tabellán elfoglalt helytõl függetlenül mindig rangadó. A két város csapatai 71. alkalommal mérik össze az erejüket. Ellentétes elõjelekkel várják a felek a rangadót. Sopronban kidõlt Jelena Milovanovic, míg a DVTK keretében mindkét új igazolás ott lehet, tehát Raksányi Krisztina mellett már Ashleigh Fontenette is pályára léphet. Ennek megfelelõen akár az októberi miskolci találkozónál szorosabb összecsapás kerekedhet, bár természetesen óriási favorit a Sopron.

Szintén 18 órától rendezik a VBW CEKK Cegléd és az Atomerõmû KSC Szekszárd összecsapását. A Szekszárd számára extrán indult az év az Európa Kupa továbbjutással. A Cegléd viszont egy szoros meccset veszített el a PEAC otthonában és ezzel a középmezõnyben igencsak besûrûsödtek a csapatok. A meccsnek az esélyese a Szekszárd, de óriási kérdés, hogy a lengyelországi vendégszereplés mennyit vett ki a játékosokból. Elsõsorban mentálisan nehéz feladat felfrissülni három nap alatt. A Cegléd eközben hazai pályán bárkire veszélyes lehet.

A PINKK Pécsi 424 18 órától a ZTE NKK csapatát látja vendégül. Ahogy azt már nagyon sokszor kiemeltük, a középmezõny annyira sûrû, hogy szinte duplán számítanak az egymás elleni meccsek az itt álló csapatok számára. A ZTE a két gárda októberi csatáját végig vezetve magabiztosan nyerte. Kedvezõ pozíciója megtartásához egy kozármislenyi siker nagy lépés lenne. Ehhez a PINKK-nek is lesz várhatóan egy-két szava, ahol jogos elvárás a szurkolóktól, hogy a csapatuk az októberinél nagyobb ellenállást fejtsen ki. Ráadásul a mezõny elsõ felével is csak úgy tudja a lépést tartani a PINKK, ha hazai pályán hasonló játékerõt képviselõ riválisok ellen nem botlik.

Az MTK Budapest és a PEAC-Pécs összecsapása is 18 órától kezdõdik. Két olyan csapat méri össze az erejét, mely az új esztendõ elsõ meccsével elégedett lehet. A PEAC immár Rasheed Ritával a soraiban a Ceglédet verte. Az MTK pedig éles meccset tudott kialakítani a Szekszárddal. Nagy Dóra együttese számára komoly erõfelmérõ lesz, hogy meg tudja-e ismételni ezt a teljesítményt. A PEAC ettõl függetlenül esélyes. Gabriel Carrasco csapatára szintén igaz, hogy az elõrelépéshez az alacsonyabban rangsorolt riválisai ellen nem hibázhat.

Hirdetés