Hirdetés
Archivum

Minden változatlan marad Jekatyerinburgban:

:

Hirdetés

Még a szokottnál is sokkal csendesebben telik a holtszezon Jekatyerinburgban. Az Euroliga címvédõjénél minden játékosnak és a szakmai stáb összes tagjának élõ szerzõdése van a következõ szezonra, úgy néz ki, hogy egyáltalán nem lesz változás a csapatnál.

A FIBA honlapjának szerkesztõi a nemzetközi kupasorozatok müncheni sorsolása után beszélgettek Maxim Ryabkov-val az UMMC Jekatyerinburg vezetõjével. „Egyedülálló helyzetben vagyok idén, hiszen senki sem hagyja el a csapatot és senki sem érkezik. Nem lesz változás sem a játékoskeretet, sem a szakmai stábot tekintve.” – mondta az orosz sportvezetõ, aki célként a címvédést fogalmazta meg. Ez nem lesz egyszerû feladat, hiszen hat éve – a Szpartak Moszkva nagy menetelése óta – egyetlen gárda sem tudta megvédeni a címét a sorozatban. A játékoskeretet tekintve erre jó esélye lehet a Jekatyerinburgnak, de az orosz klubvezetõ a korábbi tapasztalatok alapján kellõ óvatosságra intette a szurkolókat.

„Minden csapatot az Euroligában nagyon tisztelünk és mindenki ellen maximálisan fel kell készülni, hogy jó eredményt érjünk el. A sorsolás csak az elsõ lépés az új évad elõkészületei alkalmával. Annak nagyon örülünk, hogy ismét találkozunk a legnagyobb hazai riválisunkkal az Orenburggal, de természetesen más csapatokra is nagyon készülünk.” – nyilatkozta Ryabkov, aki hangsúlyozta, hogy a következõ szezont is nagy érdeklõdéssel várják a városban. Minden Euroliga meccsre telt házat várnak és az idõpontokat is megpróbálják jobban összehangolni a klub tulajdonában lévõ jégkorongcsapattal.

Hirdetés