Hirdetés
Archivum

Minden várakozást felülmúló szezonkezdet Cegléden – Interjú Cziczás Lászlóval:

:

Hirdetés

A Cziczás László – Földi Attila edzõpáros által vezetett ceglédi csapat négy forduló után veretlen a bajnokságban. A ceglédiek szerdai zalaegerszegi vendégjátéka elõtt volt alkalmunk néhány szót váltani Cziczás László vezetõedzõvel. Rövid interjúnkban választ kerestünk arra, hogy minek tudható be ez a remek szereplés.

Írta: Nagy Norbert 

Fotó: facebook.com/cekkhungary

Fotó: facebook.com/cekkhungary

Gratulálok az eddigi eredményes szerepléshez! Számítottál ilyen jó kezdésre?

– Olyan kezdésre realitás talaján mozgó ember nem számíthat, hogy a Diósgyõrt, illetve a PEAC-ot megveri egy olyan kis költségvetésû csapat, mint mi vagyunk. A jó játék nem lepett meg, azt vártuk Földi Attila segítõmmel. Azt azonban, hogy három forduló után három gyõzelemmel állunk, úgy, hogy nem három kiscsapat ellen játszottunk, hanem két nagyon komoly csapat ellen, az nyilvánvalóan meglepõ. Nagyon örülünk, de nem szállunk el ezektõl a sikerektõl.

Természetesen nem arra kérlek, hogy alkoss véleményt a korábbi ceglédi edzõk és játékosok munkájáról. Ugyanakkor a tavalyi szezonig nem tartozott a bravúrcsapatok közé a Cegléd, például a mai ellenfeleteket a ZTE-t sokkal inkább tekinthettük ennek. Mivel sikerült változást elérni?

– Nagyon jó csapatot alkotunk a segítõmmel Földi Attilával, aki már régóta benne van a kosárlabdában. Egyféleképpen látjuk a sportot, jól kiegészítjük egymást és megtaláltuk a közös hangot a lányokkal. Sikerült elhitetni velük, hogy ha hisznek az elvégzett munkában és bennünk, akkor szép eredményeket tudnak elérni.

Kulcsemberek távoztak a klubtól, a bajnokság legeredményesebb játékosa Brankica Hadzovic, a kezdõ centeretek Bozóki Bettina, illetve a tehetséges Gorjanácz Ágnes. Eddig azonban úgy néz ki, hogy ez az eredményességre nem nyomta rá a bélyegét.

– Maja Skoricot óriási erõfeszítések árán meg tudtuk tartani. Ez a kulcsa az egész dolognak. Illetve az, hogy irányító posztra olyan játékos érkezett Medgyessy Dóra személyében, aki olyan új impulzusokat adott a keretnek, ami lendített az idei csapaton. Nem vagyunk sokan, de tervezzük egy légiós igazolását. Ha jobban körbenézünk, akár a közvetlen vetélytársak között, például Szekszárdon is négy külföldi szerepel, nekünk egyelõre kettõ van.

Az a legfontosabb, hogy együtt maradt a mag. Maradt egy tehetséges U20-as játékosunk, Szabó Dóra, akibe rengeteg munka van és le is rakta Miskolcon a névjegyét. Olyan fontos pillanatokban dobott hárompontosokat és választott jó megoldásokat, hogy az egy légióstól is megsüvegelendõ lenne.

Bár nagyon korán van még, de gondolom valamennyire számolgattok a csapatnál. Az elért bravúrgyõzelmek nekem azt mutatják, ha a közvetlen riválisok ellen hozzátok a nyerhetõ meccseket, a nyolcba jutás nem lehet kérdés. Milyen célokat fogalmaztatok meg?

– Mi tudunk harcolni egy Zalaegerszeggel, egy Vasassal és talán egy Szekszárddal. Bár, ha jobban megnézzük, az egész bajnokságban õk erõsödtek a tavalyi keretükhöz képest a legtöbbet. Az a csoda kategória, hogy három forduló után három gyõzelmünk van, de látni kell, hogy mindenki az erõsítésen töri még a fejét. Annak ellenére, hogy például vasárnap legyõztük a PEAC-ot, tudjuk, hogy õk is új légiósokban gondolkoznak.

Mi hiszünk a játékosainkban és a munkában. Azt gondolom, hogy nem fogunk szégyent vallani sehol, meg fogunk halni a pályán. Az a legfontosabb továbbra is, hogy tisztességesen bele tudjunk nézni a tükörbe, akkor is, ha kikapunk 10 vagy 15 ponttal. Most egy olyan csapatot sikerült összeraknunk, akik hajlandóak a munkára, nincsenek sztárjaink, egymásért küzdõ lányaink vannak.

Hirdetés