Hirdetés
Archivum

Mindenki a fedélzeten Salamancában:

:

Hirdetés

Hétfõn délután egy sajtótájékoztató keretében bemutatták Salamancában a klubhoz visszatérõ régi-új vezetõedzõt Miguel Ángel Ortegát, aki a Riga elleni vereség után menesztett Lipo Lopez helyére érkezett. Ezzel lezárult a spanyol bajnoki címvédõ téli átalakítása, mely során a világbajnok Jewell Loyd-ot is szerzõdtette a klub.

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Miguel Ángel Ortega helyzete igencsak pikáns, így nem véletlen, hogy zsúfolásig megtelt a Perfumerías Avenida Salamanca hétfõi sajtótájékoztatójának otthont adó terem. A tapasztalt szakember májusban távozott. Ezt megelõzõen két és fél éven át, összesen 114 mérkõzésen irányította a spanyol bajnokot. Ezeken 93 gyõzelmet ért el és összesen hét trófeát nyert: három bajnoki címet és két-két Spanyol Kupát, illetve Szuperkupát.

„Az elsõ és egyetlen opciónk volt. A Riga elleni mérkõzés után azonnal hívtuk és a beszélgetésünket követõen gyorsan a rendelkezésünkre tudott állni. Ismeri a klubot, a csapatot, a médiát, a várost. Pontosan tudja, hogy mit jelent itt helyben az Avenida.” – ezekkel a szavakkal mutatta be Jorge Recio klubelnök Miguel Ángel Ortegát.

Tavasszal a szakítás után nem titkolták a felek, hogy akadtak nézetkülönbségek a csapat jövõjét illetõen. A szakvezetõ a sajtótájékoztatón elárulta, hogy némileg váratlanul érte a megkeresés. „Meglepõdtem, ez nem titok. Egyáltalán nem számítottam erre, de a megkeresés felkeltette az érdeklõdésemet. Mindig jó érzéssel tölti el az embert, ha a munkájára igényt tartanak. Decemberig egyáltalán nem hiányzott a kosárlabda, de azóta egyre nyughatatlanabb voltam.” – fogalmazott Miguel Ángel Ortega, akinek a családjával együtt az érzelmi kötõdése megmaradt a klub iránt.

„Nehéz nemet mondani, amikor a távozásom után is láttam a mérkõzéseken énekelni, szurkolni a gyermeket… Az elsõ dolgom az volt, hogy találkoztam a stábbal és átbeszéltük, hogy hol tart a felkészülés a következõ feladatokra, különösen a kupahétvégére. Európában is nagy hatása van ennek a klubnak. Az is a feladatunk, hogy Spanyolországon kívül is eredményeket érjünk el.” – mondta Miguel Ángel Ortega, aki csütörtökön éppen Sopronban mutatkozik be a kispadon.

Hirdetés