Hirdetés
Magyarország

Mindenki egészséges a DVTK-nál a franciaországi fellépés előtt:

:

Hirdetés

Szerdán 20 órától Mont de Marsan városában a Basket Landes otthonában zárja az Európa Kupa csoportkörét az Aluinvent DVTK. A legfontosabb, hogy a találkozó előtt mindenki egészséges a keretből.

Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent DVTK, hiszen az Európa Kupában még veretlen, hazai környezetben hagyományosan erős Landes otthonában kell pályára lépnie. Egy idegenbeli győzelemmel biztosan továbbjutó lenne Cziczás László együttese, de egy szűk vereség esetén is még nyílhat esély. Igaz, ekkor már nem a saját kezében lenne a magyar csapat sorsa, ahogy erre a sorozat hivatalos honlapjának vonatkozó táblázata is rávilágít. Mindkét konferenciából ugyanis a csoportok első két helyezettjei mellett a két legjobb harmadik is a rájátszásban folytatja.

A két csapat októberi miskolci mérkőzésén 72-71-es francia siker született. Romana Hejdova utolsó másodperces triplájával nyertek a vendégek. Azon a találkozón Medgyessy Dóra nem léphetett pályára. Most viszont kulcsfontosságú, hogy talán a szezon folyamán először mindenki egészséges és bevethető a keretből. A DVTK nem csak a szerdai Európa Kupa meccsre, hanem a vasárnapi Sopron elleni bajnoki rangadóra is készül.

“Reményt keltő, hogy végre mindenki egészséges a csapatban. Az utazásunk kicsit furcsa, hiszen hajnali két óra körül indultunk el, de este megpróbálunk azért egy kicsit mocorogni a meccs helyszínén, sőt, szerdán délelőtt is. Azzal a szándékkal lépünk pályára, hogy megverjük a Basket Landest. Azt a csapatot, amelyik eddig ötből öt mérkőzést nyert meg a csoportban, tehát elég erősnek mondhatók. A győzelem esetén egyértelmű lenne a második helyünk a csoportban és ezzel a továbbjutásunk is. Figyelemmel kísérjük a magyar bajnokság eredményeit is, van még négy bajnokink ebben a naptári évben, ezekből hármat mindenképp meg szeretnénk nyerni. Meglátjuk, hogyan alakul majd a franciák elleni találkozó, de az biztos, hogy fél szemmel már a vasárnapi soproni mérkőzésre is kacsingatok, mert egyértelműen a bajnokság élvez prioritást. ” – fogalmazott az Aluinvent DVTK hivatalos honlapján Cziczás László, vezetőedző.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés