Hirdetés
Magyarország

“Mindenki helyre tudja tenni a sérüléseit”:

:

Hirdetés

Múlt hétfő óta dolgozik a magyar válogatott, az M4 Sport kosárlabda magazinjában Raksányi Krisztina csapatkapitány és Gereben Lívia is megosztotta a gondolatait az összetartásról.

Raksányi Krisztina légiós szezon után csatlakozott a nemzeti csapathoz.

Franciaországban kezdtem a szezont. Az egy három hónapra szóló szerződés volt. Sajnálom, hogy el kellett jönnöm, de ennyire szólt a munkaidőm. Nagyon jó élményt és jó tapasztalatot jelentett. Örülök, hogy utána sikerült Spanyolországba szerződni. Mindkét ligában sokkal gyorsabb a játék. Franciaországban taktikusabb és fizikálisabb, Spanyolországban borzasztóan gyors.

– foglalta össze a tapasztalatait Raksányi Krisztina, aki visszatér a Tenerife gárdájához. “Aláírtam két héttel a szezon vége előtt. Nagyon jól éreztem magam. A következő szezont most ott fogom tölteni.” – tette hozzá.

Raksányi Krisztinára kisebb beavatkozás vár az összetartást követően. “A válogatott szünet után visszamentem, ott ráléptek a lábamra. Onnantól elég kellemetlen volt. Azzal, hogy ezen a nyáron sajnos nem készülünk az Eb-re, ki tudom szedetni a csavarokat. Ez egy két-három hetes rehabilitáció és utána lehet menni dolgozni.” – összegzett.

Gereben Lívia az őszi visszatéréséről beszélt. “Az elején nagyon nehéz volt. A Covid-viszonyokat is hozzátéve nekem ez olyan volt, mint ha három szezon lett volna egyben. Viszont, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sikeres idényt zárhattunk csapatszinten. Úgy gondolom, hogy a feladatokba és mentális részébe sokkal hamarabb vissza tudtam rázódni. Inkább a fizikális dolgok voltak, amik nagyobb erőfeszítést igényeltek.” – mondta az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa, aki szintén azt emelte ki, hogy az Európa-bajnokság nélkül mindenkinek jut idő a regenerálódásra.

“Sajnos így, hogy nem jutottunk ki az Európa-bajnokságra, mindenkinek van egy kicsit ideje helyretenni az egészségét és magára fókuszálni. Nekem ez a szívügyem azért, ami történt velem. Abból a szempontból örülök neki, hogy most mindenki helyre tudja tenni azokat a dolgokat, amiket évek óta halaszt.” – összegzett.

Hirdetés