Hirdetés
Archivum

Mindenkit nehéz helyzetbe hozott Odyssey Sims ittas vezetése:

:

Hirdetés

A napokban látott nyilvánosságot a hír, hogy június 6-án ittas vezetés gyanújával letartóztatták a Minensota Lynx játékosát Odyssey Sims-t. Ezt követõen is pályára lépett a klasszis a csapatban, így olyan helyzet alakult ki, amit a klub és a liga számára sem könnyû lereagálni.

Fotó: Minnesota Lynx

Fotó: Minnesota Lynx

Odyssey Sims-t Minneapolis közelében az országúton kapcsolták le a rendõrök. Egy olyan útszakaszon, ahol 55 mp/h (nagyjából 90 km/h) a megengedett sebesség, 77 mp/h-val (nagyjából 123 km/h) haladt. Az igazoltatás során a szonda az államban megengedett véralkoholszint határérték kétszeresét mutatta. Sims-t elõállították és július 16-án lesz majd a tárgyalása. Visszaesõ, hiszen harmadik alkalommal került ilyen helyzetbe.

A klub és a játékos a sajtóhírek után nagyjából másfél napig nem álltak a nyilvánosság elé. A szurkolókat megosztotta az eset, Sims pedig a csapat legutóbbi edzését megelõzõen kért elnézést. “Teljes felelõsséget vállalok a tetteimért. Tisztában vagyok a következményekkel. Ezt is meg fogjuk oldani, elõre tekintek, keményen fogok játszani, dolgozni nap, mint nap.” – mondta Sims.

Cheryl Reeve a Lynx vezetõedzõje és GM-je pedig az alábbiak szerint reagált. “Amit a legfontosabb hangsúlyozni a klub részérõl, hogy mi nem ilyenek vagyunk. Ahogy Odyssey Sims sem ilyen. Mindenki hibázik. Tisztában vagyunk vele, hogy ennek a szurkolóinkra, a tulajdonosainkra hatása van.” – mondta Reeve.

A liga és a klub a jogerõs bírósági ítéletet követõen közösen fog dönteni a sportszakmai szankciókról. Korábban Diana Taurasi (2009) és Alexis Hornbuckle (2010) került hasonló helyzetbe. Õk két-két meccses eltiltást kaptak.

Hirdetés