Hirdetés
Utánpótlás

Mindennapok a Széchenyi KA U12-es csapatánál:

:

Hirdetés

A Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE Facebook oldalán Farkas Andrea az U12-es csapat edzője osztotta meg gondolatait a jelenlegi helyzetről.

Hogyan telnek a napjai, a „Kenguru Válogatott „ és az U12-es csapat edzőjének ?

Farkas Andrea: Nagyon sok teendőm van azáltal, hogy mindhárom gyermekem itthon tartózkodik.
Megnövekedett a feladat a konyhában , a házban és a házkörül is. Mivel biológia (természetismeret) tanárként dolgozom, így az óravázlatokat, házi feladatokat, dolgozatokat is el kell küldenem a tanítványoknak. A visszaérkező anyagokat pedig értékelni kell. Emellett természetesen a kosárlabda is főszerepet kap. Folyamatosan küldöm a játékosoknak a különböző edzésfeladatokat. Velük még nem könnyű, mert őket közvetlenül még nem lehet elérni, hanem a szülőkön keresztül történik a kapcsolattartás. Itt már sok minden eldől azáltal, hogy ki és mennyire gondolja komolyan a sportolást, ami itt még szülői segítség esetleg ráhatás nélkül nem működik.

Milyen teendőid vannak ebben a kialakult helyzetben?

Farkas Andrea: Már az előzőekben érintettem a napi rutint. Emellett el kellett készíteni a gyerekek egyéni értékelését, ami összetett feladat volt, mivel a gyerekekkel nem egy edző foglalkozik csak. Az adatok begyűjtése a jelen helyzetben egy kicsit nehezebb volt. Salamon Endre kollégával folyamatosan egyeztetünk a kiadásra kerülő anyagokról, és természetesen férjemmel is sokat beszélünk egy-egy játékosról, azok várható kifutásáról. Emellett két kosarast is képezünk folyamatosan a kertünkben, az utcán, vagy ahol lehet. Zsombi és Hanna jó alany, sokat fejlődtek az elmúlt öt hét alatt.

A jelen helyzet miatt, milyen helyezést ért el az előkészítő U11 és U12-es gyerek csapat, a 2019/20-as szezonban?

Farkas Andrea: Mind U11-ben és U12-ben esélyesek voltunk az Országos Jamboree-ba bekerülni.
Ezt nagyon várták a gyerekek, akiknek ez komoly motivációt jelentett hétről-hétre. Az U10-ben épphogy csak beindult a Szlovák Bajnokság. Nagyon nagy siker volt az a pár forduló, amin részt vehettünk, Így sajnálatos, hogy egyenlőre nincs tovább. Az U12-es játékosok egy része az U13-as korosztállyal Szlovák Bajnokságban szerepelt, ahol öt fordulóval a vége előtt a középmezőnyben álltunk.

Család, rokonok, barátok? Hogyan tartod velük a kapcsolatot?

Farkas Andrea: Természetesen megnőtt a telefonálások száma. Emellett a Messenger videós lehetőségeit is folyamatosan kihasználom mind családi, mind baráti beszélgetésekre. A személyes találkozásoknál, jó kis beszélgetéseknél azonban szerintem nincs jobb!

Hirdetés