Hirdetés
Magyarország

Mindent elsöprő győri győzelem

UNI Győr MÉLY-ÚT - PINKK Pécsi 424 111-71 (30-23, 28-16, 26-17, 27-15)

Bajnokság, 12. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Goda László, Jakab László Imre, Földesi Ádám (Németh Csaba János)

UNI-Győr MÉLY-ÚT: Dubei 14, Weninger 3, Török 30/12, Dombai 24, Mompremier 18. Csere: Varga 2, Rozmán -, Ruff-Nagy -, Oroszova 20/6.

PINKK Pécsi 424: Mujovic 25, Szücs 4, Jáhni 2, Tenyér 4, Davis 20/3. Csere: Földing 1, Borbás -, Pucz -, Vincze 5/3, Zsilinszky 8, Kovács 2.

Hirdetés

A magyar bajnokság 12. fordulójának szombati első mérkőzésén az UNI Győr MÉLY-ÚT a PINKK Pécsi 424-el vívott meg. A találkozó 111-71-es eredménnyel végződött Iványi Dalma csapata javára, akik mindent elsöprő győzelmet arattak a pécsi együttes ellen.

A találkozót Mujovic kosarával nyitotta meg a PINKK együttese. Dubei Dobóra is betalált, amivel a Győr 2-2-nél ki is egyenlített. Ezután Török Ágnes, majd ismét Mujovic volt sikeres. Davis kosarát követően pedig Iványi Dalma vezetőedző kért időt (4-6). A folytatásban Mujovic megint csak találatot szerzett, amivel a pécsiek 4 ponttal meg is léptek. Ekkor azonban Török Ágnes szerezte meg a mérkőzés első távoliját, amivel a hazaiak minimálisan felzárkózhattak (7-8). A negyed ötödik percébe érkezve ismét egál lett az állás, Török újabb triplájával 11-11 volt olvasható a kijelzőn. Dubei, Oroszova és Dombai sikeres középtávolijai után pedig már a Győr kezében volt a 6 pontos előny, így a PINKK vezetősége kért időt eligazításra (17-11). Visszatérve a vendégek minimálisan felzárkóztak, azonban ez sem állította meg a fehér-zöldek hajráját. Davis Török Ágnest faultolta akció közben, amivel a győriek csapatkapitánya egy büntetődobás jogát is kiharcolta magának. Az szintén sikeres volt, így 22-14-re változott az állás. A játékrész utolsó percéhez érkeztek az események, és a pécsiek 3 pontra zárkóztak fel (24-21). Ekkor azonban Oroszova értékesített két büntetődobást, illetve talált be távolról (29-21). A hátralévő másodpercekben összesítve 3 büntetőt szereztek a csapatok pluszban, így a második negyed 30-23-ról folytatódhatott.

Az eddigiekhez képest kicsit lelassultak a mérkőzés eseményei – a periódus első kosara is csak másfél perc után született meg, ekkor pedig Zsilinszky Lilla volt sikeres (30-25). Majd a győri oldalon Dombai, illetve Mompremier találtak be, amivel majdnem 10 pontra növelték csapatuk előnyét. Azonban a vendégektől Davis tudta korrigálni a különbséget büntetőivel. A differencia előszőr 37-27-nél érte el a 10 pontot. Másfél negyedig tisztességesen tartották magukat a vendégek, azonban a kétszámjegyű különbség állandósulni látszott. Ekkor a PINKK kért időt, és a 43-31-es állást regisztrálhattunk. Visszatérve Dubei Debóra dobhatott két büntetőt, majd Török Ágnes hárompontosával 20 ponthoz közeledett a különbség (48-31). A nagyszünethez közeledve a vendégek minden energiát mozgósítottak, de így sem tudták megállítani a győriek hajráját. Bár ők is szereztek pontokat, a félidő mégis magabiztos hazai előnnyel végződött, 58-39-ről fordulhattak a felek.

A találkozó második félidejét fej-fej mellett haladva kezdték meg a csapatok. Előszőr a győriektől Mompremier, majd a pécsiektől Davis szerzett kosarat (60-41). Kosárra kosár volt a válasz egészen addig, amíg ismét a hazaiak kezdtek hajrába egy 6-0-ás rohammal. Ekkor a PINKK együttese kért időt (68-43), hogy kizökkentsék ellenfelüket. Ez olyan szinten sikerült is, hogy visszatérve az első találat az övék volt, azonban a győriek támadásait továbbra sem tudták megállítani, tehát a különbség nem csökkent. Dombai Réka találata után 72-48 volt olvasható az eredményjelzőn. Érdekesség, hogy a mezőnyt tekintve többen is kiemelkedő teljesítményt értek el már a harmadik negyedben is. Iványi Dalma tanítványai közül öten is 10 dobott pont felett jártak, – közülük Török Ágnes 20 pontot jegyzett neve mellé – még a pécsi oldalon ketten szintén átlépték a kétszámjegyű dobott pontot – közülük pedig a legeredményesebbnek Mujovic bizonyult 19 dobott ponttal. A hazaiak továbbra is magabiztosan kontrollálták a mérkőzés történéseit, és 30 pontra növelték előnyüket (82-52). Ekkor Jáhni és Kovács volt sikeres, majd Török Ágnes is betalált.

A záró szakasz 86-56-ról kezdődhetett Mompremier kosarával. A mérkőzés képe azonban továbbra sem változott. A Győr domináns, illetve a Pécs ponthiányos támadásaival végig 30 ponton táncolt a felek közötti különbség. Az utolsó 5 percbe érkezve 90-64-et regisztrálhattunk, és Iványi Dalma vezetőedző kérte ki idejét. A folytatásban az együttes újabb, 9-2-es hajrával tért vissza, amivel majdnem a 100. dobott pontot is elérték. 99-66-nál ezúttal a PINKK kért időt. Visszatérve, Török Ágnes 2+1-es akciójával lépte át végül a hazai együttes a 100. dobott pontot – amiből ő egyedül 27 pontot szerzett (104-68). A folytatásban a legnagyobb kérdés az maradt, hogy vajon Iványi Dalma együttesi kialakítja-e a 40 pontos különbséget. Ez végül sikerült is nekik – pontosan 40 ponttal verték a PINKK Pécsi 424 együttesét – a végeredmény így 111-71 lett az UNI Győr MÉLY-ÚT javára.

Hirdetés