Hirdetés
Magyarország

“Mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében” – interjú Studer Ágnessel:

:

Hirdetés

A héten elkezdődik a női bajnokság döntője. Az Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket párharc előtt beszélgettünk a szekszárdiak válogatott irányítójával, Studer Ágnessel.

A szekszárdiak az elődöntőben a pécsieket győzték le, kemény, küzdelmes, három mérkőzéses csatában.

Már az elején tudtuk a PEAC elleni mérkőzésekről, hogy kemény párharcok lesznek – az alapszakasz során is vereséget szenvedtünk ellenük Pécsett. Idén nagyon sokat fejlődött ez a pécsi együttes, és főleg hazai pályán, remek meccseket játszottak. A párharc első mérkőzése nagyon jól sikerült. Úgy kezdtük a meccset, ahogy kellett és már az első negyed végén húsz pontos előnyünk volt. Ez rá is nyomta a bélyegét az egész találkozóra, hiszen innen már nem is tudott fordítani a Pécs. A második meccsről már sokat beszéltek mások, így én nem részletezném a történteket. Összességében azt lehet mondani, hogy nem azt a keménységet nyújtottuk, ami tőlünk a megszokott és elvárt, ezért a védekezésünk sem volt igazán a helyén. A harmadik meccsen  azonban visszataláltunk a helyes útra. Mindenki nagyon motivált volt, tudta mi a dolga és már a mérkőzés előtt érezhető volt, hogy tele voltunk önbizalommal. Sokat segített az elképesztő szurkolótáborunk is, akiknek köszönhetően már az első negyedben érezni lehetett, hogy nem lehet más kimenetele a mérkőzésnek, mint a szekszárdi győzelem

 – fogalmazott Studer Ágnes.

Studer Ágnes a három találkozón átlagban 31.3 percet töltött a pályán.  12.3 pontot, 2.7 lepattanót és 7 gólpasszt átlagolt.

Úgy gondolom, hogy mentálisan maximálisan felkészültem erre a PEAC elleni párharcra. A második mérkőzésen volt talán érezhető, hogy nem sikerült kellőképpen ritmusba jönni – nagyon sokat állt a játék. A hazai találkozók mások voltak. Próbáltam komoly figyelmet fordítani azokra a dolgokra is, amiket vezetőedzőnkkel, Zseljkok Djokicsal megbeszéltünk a párharc előtt – önbizalmat adni a csapatnak mind védekezésben, mind pedig támadásban. Ez igazán a harmadik meccsen mutatkozott meg, főleg gólpasszok tekintetében. Próbáltam minél több csapattársamat helyzetbe hozni, ami sikerült is, ennek pedig nagyon örülök.

Számomra egy másik nagy öröm, hogy a bokám is teljesen rendbejött – már edzések és meccsek után sem fáj. Azt érzem, hogy ahogy közeledik a bajnokság vége, én is egyre inkább a toppon vagyok, mind mentálisan, mind pedig fizikálisan. Tisztában vagyok a szerepemmel, – egyik mérkőzésen az kell, hogy többet dobjak, de van, hogy a gólpasszaimra van a csapatnak szüksége – ez pedig hatalmas önbizalmat ad

– értékelte teljesítményét a válogatott irányító.

Az elődöntő párharc második mérkőzésén súlyos térdsérülést szenvedett Sara Krnjic, jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a Szekszárd együttese, hiszen egyik alapemberüket vesztették el magasposzton.

“Sara elvesztése egy hatalmas szívfájdalom a csapatunk számára. Közel egy hónapos pihenés vár rá, utána pedig jön a műtét. A párharc második mérkőzésén sérült le, így a harmadik összecsapáson érte is játszottunk.

A Sara kiesésével biztos, hogy alacsonyabb szerkezetben kell majd játszanunk a döntőben. Center poszton jelenleg Cyesha Goree és Nikolina Milic van, illetve a fiatal Horváth Dóra, majd négyes poszton Mányoky Réka és Bálint Réka következik. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, de amíg ezek a játékosok bírják szusszal, addig van remény. Mi mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében. Nem veszett el semmi, az pedig biztos, hogy nem fogjuk feladni a küzdelmet – már csak a Sara-ért sem. Most érzem azt a csapaton, hogy bármi lehetséges, a végsőkig fogunk harcolni.”

A héten megkezdődik a bajnokság döntő párharca is, melyet az Atomerőmű KSC Szekszárd a Sopron Basket csapata ellen játszik.

“Előszőr is gratulálni szeretnék a Sopron csapatának! Szerintem egy egész ország nézte őket vasárnap este és végül mindenki együtt örült a sikerüknek. Ha a mérkőzésből bármit is le lehetett szűrni játékos szemmel, az az, hogy a Sopronnak nagyon stabil a védekezése. Ezt az is mutatja, hogy egy Fenerbahce csupán 55 pontot dobott nekik. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk is ugyanígy fognak védekezni.

Az elmúlt napokban leginkább a regeneráción volt a hangsúly. Próbáltunk mind fizikálisan, mind mentálisan erőt gyűjteni a Sopron elleni küzdelmekhez. Ha az utolsó Euroliga meccsüket vesszük alapul, akkor azt tudom mondani, hogy a kulcs a mi esetünkben is a védekezés lesz. Sara kiesésével megfogyatkozott a rotációnk, így nagyon nehéz lesz a támadásra alapozni. Meg kell próbálnunk minél kevesebb ponton tartani ellenfelünket.

Taktikai szempontból viszont nem is szeretnék jobban belemenni. Egy biztos, nagyon örülünk, hogy a Sopron ellen mi játszhatjuk a döntőt. Nagy szó ez számunkra, hiszen egyáltalán nem volt könnyű az idevezető út. Azt gondolom megérdemelten jutottunk a döntőbe. Itt már nem szabad stresszelni, felszabadultan kell játszanunk. Egy Euroliga-győztes csapat lesz az ellenfelünk. Papíron talán nem mi vagyunk az esélyesek. Háromszor megverni a Sopront nagyon nehéz, azonban jó meccseket szeretnénk játszani és mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.”

– mondta honlapunknak Studer.

Hirdetés