Hirdetés
USA

Mindent megtesznek a WNBA-nél azért, hogy legyen szezon:

:

Hirdetés

Pénteken vette volna kezdetét a 2020-as WNBA szezon, de a világjárvány miatti korlátozó intézkedések ezt nem teszik lehetővé. Cathy Engelbert, a liga komiszárja bizakodva nyilatkozott arról az AP hírügynökségnek, hogy lesz idén játék.

Folyamatosak a tárgyalások a WNBA vezetői, a kiemelt partnerek és a különböző hatóságok képviselői között. Cathy Engelbert meg is jegyezte az AP munkatársának, hogy lényegesen többet tud a különböző egészségügyi rendelkezésekről, logisztikai kérdésekről és a tömegrendezvények lebonyolítására vonatkozó szabályozásokról, mint egy hónappal ezelőtt. Keresik a megoldást és nagyjából fél tucat forgatókönyv van az íróasztalán.

Jó érzéseim vannak azzal kapcsolatban, ahogy haladunk. Nem tudok időpontot mondani. Még több tárgyalásunk is folyamatban van és mindegyik tartogat kihívásokat. Annyit mondhatok, hogy lehet szezonunk idén nyáron.

– mondta Engelbert, aki arra nem tudott válaszolni, hogy milyen versenynaptárat fogadhatnak el. Még van esély, hogy a teljes 34 meccses alapszakaszt és azt követően a szokott ritmusú rájátszást is megtartsák. Erre azért mutatkozik lehetőség, mivel az olimpia miatt az eredeti naptárba beiktattak egy hónap szünetet. Most nyáron nem lesz olimpia, így ezt a megszakítást el lehet kerülni. Gyakorlatilag ezzel egy hónapot nyertek minden következmény nélkül.

Nem tettünk le a teljes szezonról, de vannak variációk csökkentett meccsszámra is. Sok múlik azon, hogy milyen üteműek lesznek az enyhítések. A járványügyi szakértőknek egyre nagyobb a tudásuk a szükséges tesztek mennyiségéről és azok elérhetőségéről.

– tette hozzá a sportvezető.

Cathy Engelbert nem tagadta, hogy a lebonyolítási tervek többsége zárt kapus rendezésről szól. Ugyanakkor sietett hozzátenni az AP-nek adott interjújában. Ha erre kényszerülnek, akkor keményen fognak dolgozni a médiapartnereikkel azon, hogy “minél jobb szurkolói élményt” biztosítsanak a női kosárlabda híveinek.

A szezon egy helyszínen való lebonyolításának nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy utazva több csarnokban játszanának. Az NBA és a WNBA képviselői szorosan együttműködnek, minden információt megosztanak egymással. Cathy Engelbert ugyanakkor minimálisnak nevezte annak az esélyét, hogy ugyanazon a helyszínen rendezze mindkét liga az összevont játéknapokat. “Szükségünk lesz egy saját otthonra.” – zárta a beszélgetést a WNBA komiszárja.

Fotó: WNBA