Hirdetés
USA

Mindhárom vasárnapi mérkőzésen lesz magyar kötődés a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Vasárnap újabb három találkozóval folytatódnak a WNBA küzdelmei a floridai buborékban. Mindegyik összecsapáson láthatunk olyan játékost, aki a következő évadra hazánkba érkezik és így értékes visszajelzéseket kaphatunk.

A szombati játéknap kifejezetten jó színvonalú mérkőzéseket hozott. Hosszú leállás után a vártnál talán még jobb formát is mutattak a gárdák, mint amire számítani lehetett.

A vasárnapi program magyar idő szerint 18 órától a Connecticut Sun és a Minnesota Lynx összecsapásával indul. A Sun keretében bemutatkozik a győri csapathoz érkező Beatrice Mompremier. Esetében nagyon fontos, hogy az élet valamennyire igazságot szolgáltatott. Amikor tavasszal törölték a csapatok edzőtáborait és a Los Angeles Sparks-nál nem tudott bizonyítani, reális esélye volt, hogy Mompremier nem mutathatja meg magát a ligában. Ez az egyetemi számai ismeretében komoly csalódás lett volna. A tavalyi döntős Sun és a négyszeres bajnok Lynx az elmúlt szezonhoz képest meggyengült. Ilyen szempontból kulcsfontosságú, hogy melyik gárda miként rajtol.

21 órától jön a Chicago Sky és a Las Vegas Aces találkozója. A két gárda 2019-ben az év meccsét játszotta a rájátszás második körében. Akkor Dearica Hamby utolsó másodperces triplájával nyert az Aces. Nem véletlen, hogy az ABC vasárnap délutáni országos közvetítésre ezt választotta. A Sky keretében láthatjuk majd Gabby Williams-t, aki a Sopron Basket játékosa lesz. Williams számai az erős első szezon után a másodikra visszaestek, de Európában a Lattes Montpellier-nél extra teljesítményt hozott. Ezt kellene tovább vinnie. Természetesen a Sky-nál ott lesz Courtney Vandersloot és Allie Quigley is. Összeszokott, rutinos gárdaként sokat várnak tőlük. Az Aces-től is, annak ellenére, hogy Liz Cambage és Kelsey Plum nélkül ez a keret nem az, amit télen megálmodtak. Angel McCoughtry visszatérése külön figyelmet kölcsönöz a meccsnek.

23 órától pedig a Dallas Wings és az Atlanta Dream mérkőzik. Még nem láthatjuk, hogy a Dream-nek milyen éve lehet. Ketten most egy időre kiváltak a keretükből. Vélhetően a szakmai stáb az első meccseken felméri, hogy a rendelkezésre állok között milyen a kémia, kikre milyen szerepben lehet számítani. A szekszárdi Erica McCall az egyik beugró a csapatuknál és neki ez óriási lehetőség, hogy a WNBA mezőnyében bizonyítson. Ezeken az első meccseken kell megmutatni a tudását. A Dallas eközben az egyetlen gárda, mely a május végén leadott névsorral ténylegesen ki tud futni a pályára. Itt majd az elmúlt évadot hazánkban töltő Megan Gustafson szerepel.

Menetrend

18:00 Minnesota Lynx – Connecticut Sun
21:00 Las Vegas Aces – Chicago Sky
23:00 Atlanta Dream – Dallas Wings

Fotó: WNBA

Hirdetés