Hirdetés
Magyarország

Mindig a következő feladatra kell koncentrálni – Kányási Verát kérdeztük:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

A DVTK HUN-Therm 78-66-ra legyőzte a Villeneuve d’Ascq együttesét az Euroliga negyeddöntő párharc első mérkőzésén, így egy lépésre került a továbbjutástól. A szerdai találkozót követően a csapatkapitánnyal, Kányási Verával beszélgettünk.

Gratulálok a győzelemhez! A mérkőzés elején nagyobb hátrányba kerültetek. Lelik Rékától is ezt kérdeztem a lefújást követően. Miből merítettek erőt szerda este? Mi hozta a fordulatot a mérkőzésben?

A közönség adott erőt. Rengeteget számított, hogy ilyen sokan kijöttek és ilyen hatalmas energiákat adtak nekünk. Ezúton is köszönjük nekik a segítséget!

Az elején hozzá kellett szoknunk a Villeneuve d’Ascq kellemetlen stílusához. Ahogy ez megtörtént, ahogy megtaláltuk, hogy miket kell végrehajtanunk a védekezésük ellen, úgy megjött a ritmusunk támadásban.

Eközben védekezésben mi is felkeményedtünk. Az első negyedben a kizárással voltak gondjaink, utána azt is szépen tudtuk javítani. Összességében ezeknek a tényezőknek együttesen köszönhető a fordulat.

Mekkora volt a baj 17 pontos hátrányban? Csapatkapitányként hogy láttad belülről, miként kezeltétek ezt a szituációt?

Nem pánikoltunk. Jól felkészültünk a Villeneuve d’Ascq-ból. Tisztában voltunk azzal, hogy nagyon jó és kemény csapat ellen játszunk, így nem lesz minden gördülékeny.

Az volt a legfontosabb, hogy mindig a következő lépésre koncentráltunk. Arra, hogy mi a következő megoldandó szituáció védekezésben vagy a következő feladat támadásban. Szépen lassan felépítettük magunkat és megtaláltuk a saját ritmusunkat.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Adja magát a kérdés, hogy most mi a következő a lépés, feladat?

Jelenleg a szombati bajnokira fókuszálunk 100%-ban. A csapatjátékot újból olyan szintre kell hozni, amit már a következő Euroliga meccsen is szeretnénk nyújtani. Mindenféleképpen a győzelem a cél a TFSE-MTK ellen hazai pályán.

Az Euroligában szerdán Franciaországban szeretnénk lezárni a párharcot. Tudjuk, hogy erős a Villeneuve d’Ascq a saját közönsége előtt és egyáltalán nem lesz egyszerű ellenük.

Az első meccsen megismertük ezt a számunkra idegenebb stílust, így bízom benne, hogy a második alkalommal már az első perctől tudunk alkalmazkodni hozzá.

Aki a magyar női kosárlabdában él és dolgozik, elképesztően intenzív, érzelemdús időszakot él át történelmi meccsekkel a válogatottban és itt Diósgyőrben klubszinten is. Hogy vagy most? Ebbe mindent beleértve…

Nehéz erre válaszolni. Egyikünk sem tudott még teljesen túllépni a válogatottban történteken, de mégis ki kell zárni. Óriási feladatok várnak ránk itt Diósgyőrben. Jelenleg az Euroliga Final4-ba jutás lebeg a szemünk előtt.

Úgy tudnék válaszolni, hogy kizárni ki kell tudni az aktuális feladatok közepette, elfelejteni viszont egy pillanatra sem szabad a történteket. Át kell fordítani motivációvá azt a dühöt, ami egy sportolóban ilyen helyzetben dolgozik. Ezen vagyunk, miközben a fókusz 100%-ban az előttünk álló kihívásokon van.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés